CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 10, 2015

DIY : Bunga Teratai

Assalamualaikum.



Al-kisahnya kawan baik satu Uni dulu nak sangat, sangat, sangat aku cantikkan baju raya dia. Dah nama pun kawan satu Uni, dulu makan sama-sama, gelak sama-sama, nangis pun sama-sama, jadi macam mana susah pun aku cuba usahakan jugak untuk dia. Asalkan dia happy. Alamak, rindu pulak kenangan berbuka puasa kat dalam bilik dulu. Huhuhuhuhu.

Tunggu punya tunggu, baju raya kawan satu sekolah dah settle. Tapi baju kawan kat Uni tak sampai-sampai jugak. You know who you are, serious sayang sangat aku tak snap pic baju kau babe. Next baju sila pilih kain sendiri pastu aku touch up sikit bagi kau nampak macam Kak Mah eh. Harga insyaallah tak sampai Rm24juta. Insyaallah aku janji. *angkat tangan kiri*

Actually aku dah lupa macam mana nak buat.. Hehehehehehehehehehe! Memula tu salah, cancel semua 25pcs. Buat semula kot. Marah kat diri sendiri lah masa tu.. Padan muka sape suruh refer blog. Hehehe. Pastu recall balik, refresh balik.. Ting! Baru jadi.



Dulu masa aku buat bunga ni untuk baju resepai, aku panggil bunga ni bunga 3D (3D flowers). Tapi bila buat kaler pink ni, dengan melengkung2nya, nampak macam bunga teratai lah pulak. Hehe. Jadi aku bagi nama kat bunga ni Bunga Teratai.

Cantik kan? Eh, terpuji pulak. Hehehe. Kena puji, sebab bunga ni nak tampal kat baju kawan. For sure baju raya dia jadi cantik nanti. Kan? Hehehe. Amin.

Wa, Sela harap Wa happy. Wa mesti boleh punya jahit bunga ni kat baju. Mesti boleh!

Dah nak raya, ada sehelai lagi baju nak diy. Baju raya adik tercinta. Dah siap kita share, okay nak start menjahit, BYE!

Salam Ramadhan, 23Ramadhan



Love,
Nursaila Norman!



5 comments:

cik hani said...

cantek. sebelum puasa lagi dh plan nak buat bunga macam ni untuk jubbah raya, pastu piker pulak macam taknak buat sebab nak simple.. hai laaa hati..tak tetap pendirian sungguh!

Cik Siti Hajar said...

kak.. kalau buat mcm tu.. tampal kat baju jahit ke guna gam.. ehh.. ade ke guna gam? hahahaha.. maaf ye tanya soalan mcm ni..

IMaH said...

Tengok bunga ni teringat zaman DIy nak kawen dulu. mmg gila buat fabric flower. Cantik saila!

Syazana Khairol said...

comel sgt!

cik mah said...

Cantik sngt...