CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 12, 2016

Simple Preparation For #melissaturns2

Assalamualaikum



Harini (11.08.2016) genap Melissa 23 bulan! Maknanya apa? It's birthday time!!

Macam biasa, Ibu excited lebih nak celebrate birthday anak. Eh, bukan Ibu selalu excited waima birthday Suami dan birthday sendiri ke? Hikhikhik.

Tahun lepas aku duduk rumah kannn, jadi banyak la masa aku men'DIY' segala mak nenek masa Melissa tidur. Tahun ni nampaknya Ibu men'DIY' sambil membuat kerja ofis lah ye. Sementara aku free ni, aku cari idea dulu lepas tu plan nak buat apa.

So here is my checklist!

1. Birthday cake
2. Birthday garland
3. Birthday banner
4. Balloons
5. Foods
6. Pictures
7. Baju
8. Props

More simple than last year. Sebab apa? Sebab Ibu takde masa, huwaaaaa! Okay, takpe-takpe. Cool. Lagi pun birthday Lissa kali ni jatuh pada malam raya. Kau rasa siapa yang nak datang. Hahahaha! Plan asal memang nak buat untuk close family sahaja. Dalam 6-8 orang. Kebetulan esoknya Raya Aidiladha, ngam lah tu buat kecil-kecilan je.

Birthday Cake
Suami order dengan kawan ofis. Nasib baik kakak tu sanggup buat kek walaupun Ahad tu nak raya. Katanya Jumaat dah boleh collect kek. Okay lah kot kan. Sebab nak design cartoon kegemaran Lissa. Kalau tak, belasah je kek Secret Recipe. Hikhik!

Birthday Garland
On the way. Tinggal nak print dan gunting je.

Birthday Banner
On the way, Tinggal nak print dan gunting jugak.

Balloons
Just nak order dengan IG shop yang sama.

Foods
Belum putuskan nak makan apa.

Pictures
Nak print gambar-gambar Melissa - kena plan nak pergi cuci bila. At least seminggu sebelum.

Baju
Plan nak Melissa pakai baju yang ada print cartoon favorite dia tu. Dah jumpa yang aku suka, tapi style sweater pulak. Hmmmm.. Macam tak sesuai dengan majlis. Tengok lah, kena repeat pergi H&M balik, check balik baju yang ada cartoon favorite dia tu. Kebanyakkannya jenis dress. Aku taktau lah kenapa aku selalu dress up dia dengan boyish style. Errrrrr.. Maybe Ibu dia pun dah memang jenis suka style gitu. Ngeeeee..

Props
Beli bahan lepas tu DIY. Dah.

So, early September aku share apa yang aku dah buat eh. Last year punya preparation aku tak share kat sini kan. Just share kat IG je. So, macam biasa lah, kalau nak cepat sila refer IG. Ngeeeee..

Oh, last year takde cartoon favorite. This year dah pandai kan, dah ada cartoon favorite. So Ibu kena peka dengan favorite anak. You guess what?

Didi?
Upin & Ipin?
Robocar Poli?
Thomas & Friends?
Elsa?
Snow White?
Mickey Mouse?
Donald Duck?
Doraemon?





Love,
Nursaila Norman!


4 comments:

LadyDiyana said...

happy birthday princess :)

Puan Rad said...

Liyana tgh kemaruk boboiboy & dora & friends.. hamek ko.. hahahhaa

cik hani said...

mak-maknya yang lebih eksaited kan..
anak tunggu hadiah jer..huhuhu

dorsett pink said...

tak de gambar ke?? huhuhu