CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 21, 2011

Niat

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua




Bila kita berniat benda yang baik Allah pasti tolong kan, kan, kan.. Niat utama nak dirikan rumah tangga. Niat kedua nak buat majlis kecil-kecilan.. Tapi orang lain pulak gedik nak buat besar-besaran macam anugerah bintang popular. Hehehehe.. Lawak okay. Firstly memang tertekan. Duit memang boleh carik.. Tapi bukan tu yang aku nak.. Boleh tak mengerti, memahami perasaan dan kehendak orang lain? Apa kita rasa bila impian, kehendak kita orang lain sangkal..

Yang paling kelakar ni orang lain yang masuk campur tu bukannya dari ayah ibu kitorang.. Orang lain maksudnya orang lain. Wuhuuu.. Seronok ya kamu-kamu bagi tekanan dekat kami. Siap suruh kami tangguh kalau tak cukup bajet nak buat macam anugerah bintang popular.. Yayyyy! Thank you sebab menggalakkan lagi kami berdua-duaan dan bermaksiat-maksiatan.

Atas nasihat kawan-kawan rapat dan the most important person for my wedding day - Leha, aku akan bertegas. Diorang nak buat macam konsert malam merdeka ke apa ke.. Sendiri kawen ya.. Saya tak mahu, maaf. Saya mahu kecil-kecilan, simple, sederhana full stop!

They ask for tangguh?? No-no-no-no.. Orang lain dah start dukung baby okayyy.. I want a husband and babies. Did you get me? Thanks!



thanks korang!




Love,
Tata!

1 comment:

Winda Tiodang said...

i am a new fashion blogger from indonesia living in singapore :) i really like your blog. i will really appreciate & it will be an honor to have u as my blog member (blog follower)

and of course i will folback!:D also, u can mention me anytime on twitter @tiodang if you want me to check out your latest post & leave a comment ^^ ,please list me on twitter, so i will know u're my follower!! ;)

i've just recommend your post to google!u can check it! that's what u got if you keep in touch with my blog too!! hope u will do the same ^^
(u can add me on facebook and contact me at : cheeringwinda@yahoo.com)