CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 28, 2014

17 Weeks Already Baybeh :)

Assalamualaikum.



Pagi tadi aku scan baby, monthly check up dengan private. Sehari sebelum check up perut aku kurang buncit macam biasa. Aku agak maybe sebab angin dah okay. Tapi still rasa risau sebab sebelum ni perut saaaangatttt tegang n besar. Scary. Hikhik.

Monthly check up kali ke-3 dengan private, feel so excited nak jumpa baby. Tadi scan kali ke-3, aku tak jangka pulak aku akan tengok baby melonjak-lonjak! Aku terkejutttt sangat. Ingatkan aku je terkejut, rupanya doctor pun terkejut tengok baby kicking.

Sepanjang doctor scan tak stop kicking, melonjak-lonjak. Aiyooo.. Takut pulak aku tengok. Huhuhu. Kaki dia tolak-tolak area ari-ari aku, pastu badan dia apa lagi melambung-lambung la. Kelakar ada, pelik ada, comel pun ada. Hehehe. 

First time tengok benda bergerak seaktif itu dalam perut. Hewhewhew. Doctor cakap dia tendang-tendang tu sebab nak kuatkan otot. Ohhww.. Okay lah, tendang lah 24jam pun takpe, sebab awak comel sangat melambung-lambung macam tu. Hehehehehe!


























Masa ni aku demam terukkkk, demam 'sesuatu'. Almost nak gugur. Sebab tu perkembangan baby macam kurang memberangsangkan. Time ni sepatutnya 9w. Tapi doctor kira hanya 7w. Sedih. Dah tak ngam dengan tarikh period :( Risauuuuu takyah cakap lah.




Masa ni dah 13w0d. Dah ngam balik dengan tarikh period. Yayyy. Happy! Masa ni baby posing  kemainnnnn lagi. Tergelak-gelak kitorang tengok dia posing. Huhuhuhu. 





Today 17w0d! Baby melambung-lambung, melonjak-lonjak like crazyyyyy. Rasa nak pegang suruh dia duduk diam je. Hehehehe.

Ukuran tinggi rahim pun perfect, alhamdulillah. Semuanya perfect doctor puji-puji. Okay lah, janji baby sihat, semua okay, takde problem, alhamdulillah. 

So far gula dalam badan masih negatif, padahal aku kuat jugak makan benda-benda manis lately. Huhuhu. Lepas ni control lah, sebelum jadi apa-apa. Huhuhuhu. Boss rajin sangat belanja staff aiskrim. Magnum lah, Cornetto lah. Baby lah orang paling happy kannnnnn? Huhuhu.

Okay lah, entry pendek je harini. Update pun dah petang-petang. Esok nak pergi Alamanda, kalau jumpa tegur lah ye! :)





Love,
Nursaila Norman!


12 comments:

Nurul said...

Moga Saila & baby sihat yer... Comey je kan bila tgk baby dalam perut kita tendang2... really miss that mo
ment... :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. alhamdullilah. sihat baby dalam tu.. tak lama lagi awak akan rasa tendangan padu dia. yang tu lagi la, sweet moment. hihii jaga kesihatan baik. esok g belon udara tu ke? whah bestnya. have fun dan jaga diri baik2 tau ~~~

cik hani said...

Saila,
Sonok tgk baby saila dlm film scan tu..eksaited.alhamdulillah.take care saila

DYatie said...

Baby notti2 ni... hehehe.. Arissa dlu scan2 nampak dia bawa ibu jari masuk mulut. Auw! ^_^ Jaga diri baik2 Saila.

Shizan Syafik said...

amboi baby sonok bukan main lagi yer.. sihat2 je tau.. :)

IMaH said...

Alhamdulillah baby growing well. Take care ye mommy to be!

Yna said...

Seronoknye tgk..tak sabar pulak ni..hehe..insyaAllah..
Kak saila jg diri n baby baik2 ye😊

EIKA said...

wah dah 17 weeks...membesar dgn sihat ya bby :) tertiba rindu saat2 ika pregnant dulu :P
momy take care ya :)

misz sheyla said...

seronok kan g scan...hehe..

Sayangku Zie said...

Wah dah nampak bentuk baby tu... makin besar... semoga bertambah sihat...

Sayangku Zie said...

Wah dah nampak bentuk baby tu... makin besar... semoga bertambah sihat...

cikCT said...

17 weeks dh ea saila?mcm tak caya..cepat kan masa berjalan :)
sbb kalau ikutkan kita pun sama dgn saila jgklah kan.hihi..

take care saila :)