CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 20, 2014

Conversation #8

Assalamualaikum.


Macam best-best je nak share conversation laki bini kan? Kalau yang tak sesuai tu tak payah lah share. Hehehehehe. Yang elok-elok je share.. Yang kureng tu, gelak berdua jelah. kehkehkeh.

Bagi chance aku nak share conversation kami eh.. Dah lama tak usik Suami dekat blog :p

Tak payah lah nak buat entri asing-asing kan? Buat sekali jelah kan?

Conversation 1

Situasi di pagi Sabtu, sesi mengemas rumah. At first aku cakap dekat Suami tolong tarik cadar, sebab tilam berat yang amat! Sengaja nak ngada-ngada, tarik selimut macam merbahaya. Hehehe! Tapi Suami mandi lama sangat. So aku mintak tolong Suami pasang cadar sebab nak angkat tilam berattttt yang amaattt. Jenis cadar pulak fitted. Tak baik untuk ibu dan baby. Hiks! So aku tinggalkan Suami memasang cadar sorang-sorang dalam bilik. Aku menyapu lantai dapur. Tak lama tu Suami tanya dari dalam bilik :

Suami : corak bunga kat cadar ni macam ni kan?
(macam lah aku boleh nampak)
Aku : haaa? (tak fokus)
Suami datang dapur : corak bunga patut macam ni kan? (sambil tunjuk cadar)
Aku : yee, pandaiii..

Tak lama tu aku masuk bilik nak bersiap.

Aku : Laaaa, kenapa sarungkan bantal sekali.. Tolong sarungkan cadar je ayangg..
Suami : takpe lahh..

Tapi macam biasa lah kan, kalau orang lelaki buat keja.. Buat tu memang buat.. Tapi.. Errr, tak kemas mana lah kan.. Hehehehe.

Aku : apa lah teruk sangat cadar ni, kemas-kemas lah sikittt (sambil betul-betul kan senget benget cadar)
Suami gelak sengihhh je.
Aku : sebelum ni pernah pasang cadar tak?
Suami : pernah.. (dengan penuh confident)
Aku : bila?
Suami : ni lah, first time..

Terus aku tergelak besar tak jadi nak marah, rasa nak peluk pun ada. Tapi kang jadi lain pulaks T___T


Conversation 2

Sejak aku pregnant, sejak berat badan semakin menaik dan bertambah ni, lagi galak Suami mencubit pipi aku. Dulu cubit jugak tapi takde la macam sekarang ni, 24 jam nak mencubit je keja. Apakah??

Tak kira time aku tengah tunduk menulis pun gigih carik pipi aku pastu cubit. Tengah ngadap cermin sapu-sapu krim pun cubit. Dang. Grrrrrrrr..

Sampai lah satu tahap kami nak keluar rumah, dia cubit lagi pipi aku. See? Agak lah nak keluar rumah dah pun, pun kena cubit? Pastu boleh dia cakap sesuatu yang aku tak dengar part yang last sekali. Memang aku tak dengar ayat last tu, so aku curious la nak tau ayat yang last tu sebab dia gelak. Aku pun nak gelak gak. Aku paksa jugak dia cakap..

Suami : baru bela setahun dah mok mok dahhh.. macam bela ayam..


Korang agak apa jadi lepas tu? Urgggghhhh! Kejamm samakan aku dengan ayam. Huhuhuhuhu. Dia gelak, aku gelak jugak tapi aku cubittttttt lengan dia kuattt2!

Huh!





Love,
Nursaila Norman!


11 comments:

Rina Ellisa said...

Alololo comey nye dia :p

Petak Bunga said...

aura prgnant kuat tu yg jd geram.
org kata anak laki kot tu yg berseri..
tp kita dulu comot sngt tp laki jugak.haha

Nursaila Norman said...

petak bunga : ada yg kata berseri2 baby boy, ada yg kata comot2 baby boy..hehehehe! konfius den.. :D

LiNda said...

hehe..besela husbnd mesti akan menyakat punye kalo badan kita berisi. Macam linda sekarang, kadang2 skit pingang.So, jalan2 la slow2 husbnd blh sengih2, pastu cakp "comel macam bear". Agaknye nanti kita da terkedek2 jalan mase 7 8 bulan mesti dia panggil kita penguin lak..haha

Yna said...

hehe..comeyla..dan sweet..=)

Miss Hidy said...

Ahaha sweet je pernah..ni la first time..agaga...

Amanda Suria said...

sweet sangat kan en suami boleh menolong...

Shizan Syafik said...

hahaha, ayam.. bolehla panggil saila ayam pasni.. erkkk gurau2 je lalink.. :P

cik hani said...

Berbual dgn suami mmg melucukn.especially klu jenis syami yg manja dgn wife

Lyaa Suriany said...

hahaha. gelak sorang sorang jugak baca. amboiii bela ayam yeeee.

ayut said...

Hahahha..ok ayut tumpang gelak klakar!