CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 23, 2014

We Are Expecting....

Assalamualaikum.





EDD : 04 Sept 2014
73 days to go!


Dah tak lama mana pun kan? Excited, takut, risau, tak sabarrrr semua ada. Hewhewhew. Tengok tajuk dengan gambar pun dah faham kan? kan? kan? Hiks! Aku harap gender masa scan dengan lahir nanti sama lah. Sebab aku dah galak membeli baju untuk saiz 3-6mo, 6mo above kebanyakannya pink kalerrrr. Tapi ada jugak baju yang macam baby boy aku beli. Takkan semuanya nak pink pink pink kannnn.. Hehehe! 

Mula pregnant dulu orang teka baby boy. Taktau lah atas alasan apa. Aku pun standby lah nak dapat boy. Tapi dah masuk 5 bulan orang tegur baby girl pulak. Aku macam konfius tiba-tiba. At first tak kisah langsung pun baby boy atau girl, asalkan sihat sempurna je kan :) Suami macam biasa mesti feeling-feeling nak boy, ada lah kawan dia main bola katanya. Tapi bila kitorang dah dapat agak macam girl, Suami okay je.. Kekok lah dia nanti. Sebab adik beradik dia semua boy.. Tetiba nak dapat girl pulak. Wink! Wink! Tapi Suami lebih excited nampaknya nak dapat girl. Nak dapat bunga kannnn :)

Tiap-tiap bulan kan aku scan, tapi masa pregnant 6 bulan baru Doc Ezeta check jantina. Memang tak nampak ball, maybe girl doc cakap. So aku rasa gerak hati aku macam nak betul dah. Scan untuk 7 bulan kitorang buat semalam (Ahad). Padahal hari Sabtu sehari sebelum check up aku dah memborong baju baby kaler pink. Haha. Masa beli tu tawakal jelahhh.. Sampaikan aku nak beli baju untuk boy pun Suami cakap takyah lah, amek je girl semua. Tapi aku amek jugak kaler boy, cantik kot kaler biru navy. Huhuhu.

Check up semalam, doc check kat celah paha baby sekali lagi sebab nak tengok gender, still tak nampak ball. Weeehuuu! Lega hati sebab terkenangkan baju pink kat rumah. Haha. 

Insyaallah girl. 

Kalau ikutkan sebelum kitorang conceive lagi kitorang dah ada nama untuk anak. Hover kan. Kalau boy mula dengan huruf H (suami pilih). Cuma girl je aku lambat decide. Dah dekat 3 bulan ke 4 bulan, baru aku confirm. Bagitahu dekat Suami, dia okay! Kalau girl mula dengan huruf M.

Suami tanya nak letak dua perkataan ke sebelum M atau selepas M. Tapi aku lebih suka kalau satu perkataan je. Itu lah nama, itu jugak lah panggil. Kebetulan mak mertua pun saje-saje je tanya letak nama anak panjang-panjang ke, kalau boleh tak payah lah. Mak mertua pun saje-saje je cadang macam tu.. Kitorang suami isteri senyummmmm jelah siap cakap kat mak mertua dont worry.. Satu nama je. Hikhikhik.

Sebelum scan gender lagi Suami dah start  panggil baby dengan nama. Konfident teruk kan Suami. Now, dah confirm girl lekat lah nama tu sampai lahir nanti insyaallah :) Itu pun Suami panggil nama manja (nama pendek) walaupun nama baby satu je! sobsobsob!

Kalau sape-sape follow aku kat ig mesti perasan ada akak-akak ofis aku panggil baby aku dengan nama Elsa kan. Hahaha. Aku layan kan saje, akak-akak ofis ni excited nak buat macam mana. So nanti dah lahir konfirm jugak lah lekat nama Elsa tu baby. Layan jelahhhh :)

Alhamdulillah, dapat jugak curik-curik update blog.





Love,
Nursaila Norman!



14 comments:

Nuriesya Nadia said...

Anyonyonyoooo. Tak sabarnyaaa kita. Hiksss. ^^

Nurul said...

Expecting Baby Girlll...
Mesti rasa dah tak sabar nak tengok baby kan... :)

Yna said...

wah..bestnye..kita pun excited sama ni nak tunggu..=)

cik hani said...

saila..
hope dipermudahkan segala urusan bersalin nanti yer.. take care..

untuk baby inside, hi si comel.. jangan nakal-nakal yer

Fiza Basman said...

Wee, best ya tgk sis ngandung, rasa seronok & bahagia sekali. :) fiza doakan moga2 semua ya selamat & baby sihat. Aamiin. ^^

cik mah said...

Aunty....azwa xsbr nk jumpa geng!!!!!take care

MAY said...

hehe.eksaited nak girl ye..may d, dah 7 bln la baru bli baju..tupun xde pink..haha...skg ni baru byk soping baju pink.

tq for ur wish yesterday.

Nelly said...

Yay 4 baby girl! Excited kan... x sabar mau tau nama baby! Hihihi... M.... for Mia or Maisarah or Medina femes skrang).. :)

Afasz said...

org teka tu dr perut. tp susah gak nak teka sbnrnye. slalu memlua perut mmg nampak kecik kan. dah lama sikit baru laa nampak bentuk perut tu babyke girl ,,mmg ada beze pon sebenarnye. tp ada gak yg mcm perut boboy which is lonjong ke dpn tp kuar gegirl. hehe...

leh geng ngn umaira solehah ni.

Suria Lekatlekitgurl said...

akak sepanjang pregnant 2 kali je scan. 1st chek up & last check up. Lagipun x elok scan kerap2 ni. Akak rilex jer bab jantina ni. Tak tau pun takpe. tp asben memang nak girl & last scan doktor pun cakap girl & lahir pun girl. Baju akak x beli byk & tak beli warna @ design ikut jantina. beli yg dua2 boleh pakai. lagipun x perlu byk baju bajan baby baru lahir sebab sekejab je pakai. Baby bawah setahun ni progress dia cepat.

ryyhan kamarudin said...

shopping baby girl sure seronok sbb selain baju, aksesori pun mcm2

lagila skrg senang jeshopping online boleh sawan sbb sume cute..hehe

Norhazrina Abdul Hamid said...

besnye nk dpt bby girl. alhamdulillah. kalo nak bju lelawa meh beli baju2 helena. muehehehe

Elya Roza said...

thn ni ramai yg baby girl kan! heehhe
take care ye dear

shu said...

wewittt tahiniah Saila..ada geng shopping..hehe..