CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 16, 2015

Nuffnang Saya Untuk Tahun 2015

Assalamualaikum



Last entry pasal Nuffnang adalah pada Jun 2014. Tapi tak bermakna aku langsung tak check akaun Nuffnang selama setahun lebih tu. Hehehehehehehehehehehe. Ka-ching! Ka-ching!

Tapi jangan lah salah anggap pulak eh. Bukan lah bermaksud aku gila kan duit Nuffnang tu. Sekadar suka-suka kannn. Aku pernah tulis kat S I N I dulu sebagai peringatan kepada diri sendiri supaya meng'update' blog secara ikhlas. Ikhlas tak? Ikhlas, ikhlassss.

Entry Nuffnang kali ni aku saje nak share perasaan teruja aku selama 2 tahun 5 bulan akaun Nuffnang aku berfungsi. Padahal aku berblog dah 5 tahun kan? Aku rugi untuk 2 tahun jugak lah. Huhuhu! Tapi takpe, bukan benda besar. Hehehe.

Duit dalam Nuffnang aku takde lah banyak sampai tahap boleh beli handphone baru. Tapi bagi aku cukup sekadar menambah kalau-kalau nak membeli meja makan idaman ke. Ops! HEHE.

Sejak aku subscribed Nuffnang on July 2013, amaun Nuffnang naik agak laju. Sekejap je boleh dalam puluhan ringgit. Tapi tak lama tu jadi slow sikit. Pastu laju balik. Eh, suka hati kau lah. Haha. Bila aku sedar yang aku tak patut pedulikan akaun Nuffnang (sebab aku berblog pun sebab suka-suka, bukan nak kaya), aku tak kisah langsung macam mana nak dapatkan visit per click ke apa benda tu ntah. Hehe. Traffic blog ke, unique click apa term-term tu semua aku tak amek kisah pun. Lantak lah. Naik 2sen ke. Naik 40sen ke. Kalau tengok pada iklan Nuffnang kat blog ni pun korang boleh agak banner aku entah apa-apa. HAHA. Aku confirm banner aku macam salahhhh je. Sebab tengok blog orang lain banner Nuffnang tu banyak. Confirm aku salah setting banner. Pun pergi lantak. HAHA!

Tapi dalam lantak, lantak aku pun Nuffnang bagi jugak 1,2sen kat aku. Hikhik! Dengan usaha aku yang sekecil semut terhadap akaun Nuffnang, bila tengok amaun hari ini, aku SANGAT, SANGAT, SANGAT gembira. Huhuhu.

Mungkin bagi blogger yang berusaha keras, amaun aku sekadar celah gigi. Tapi kalau blogger macam aku yang tak popular, takde rupa, takde penaja ni, dapat amaun sebanyak itu pun dah alhamdulillahhhhh.




























Target pertengahan tahun depan boleh cash out. Itu pun bila dah sampai seru untuk membeli 'itu'. Selagi tak sampai seru, hold cash out. Heeeeeeeee.







Love,
Nursaila Norman!


4 comments:

cik hani said...

kita nuffnang baru 50ringgit. syukur la daripada takde kan.. hehehe

cik mah said...

Wah...bestnyer..lama pulak xbuka nuffnang..ape citer lah agaknyer..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Aan Jamhari said...

thank you for the information, interesting post. I hope this content can be benefits for anyone. cara mengobati sakit ulu hati