CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 8, 2015

Planner 2016

Assalamualaikum



I am so excited to welcoming 2016! At the same time I ada banyak hal (kerja) yang nak dibuat sebagai penutup 2015 anddddd pembuka 2016. Disebabkan aku mula dengan kerja baru on November 2015, of course aku perlu sangat dengan Planner. Tambahan pula aku memang suka menulis, mencatat walaupun akhirnya hilang entah ke mana-mana atau aku tak amek peduli pun dengan apa yang aku jot down (haha), tapi aku tetappp nak planner. Hehe!

Aku pernah dapat satu planner yang memang aku suka + puas hati gila babeng lah. Haaa, nak bagitau sangat yang aku sukaaaaaaa gila dengan planner tu. Planner tu Suami (masa tu belum Suami lagi) yang bagi (dapat dari company dia tapi dia tak guna). Sampai sekarang aku tak dapat dah planner best macam tu. 

Jadi tahun depan memandangkan aku ada banyakkkkkk events, aku nak planner. Sebab aku ni jenis pelupa. Bukan lah pelupa sangat, tapi aku jenis kalau berdebar mula lah gelabah pastu terlupa sikit-sikit. Tetap taknak mengaku faktor usia menyebabkan pelupa. Hahaha!

Sebulan jugak aku godek sana sini, konon nak beli http://www.erincondren.com/personalized-classics-lifeplanner online. Bila bagitahu Suami kemain terkejut lagi dia aku cakap budget untuk beli planner thru online dalam Rm100. Ke lebih ntah. Terkejut benar En Suami ku. Hehehehehe. Disebabkan Suami terkejut, sebelum aku pulak terkejut lepas tu sebab budget lari, aku tunda cita-cita tu untuk tahun 2017. Hikhikhik.

Jadi aku balik kepada hakikat, DIY. Ini memang tahap melampau lah kan.. Sampai planner pun nak DIY. Macam lah MPH Bookstore tak jual planner. Huhuhu. Macam aku mention kat atas ni lah, takde yang aku berkenan. Kalau aku nak explain jenis macam mana yang aku nak, korang pun tak faham. Huhuhuhuhu.

Ciri-ciri planner yang aku suka?

Aku nak yang jenis berkotak ikut tarikh. Maksud aku berkotak tu ruang untuk aku tulis event/meeting/program pada hari tersebut. Kotak pulak taknak terlalu kecil. Kebanyakkan planner kotaknya kecik-kecik. Nak tulis satu aktiviti pun susah. Aku tak suka yang jenis satu page satu tarikh. Macam lah aku PM. Banyak sangat ruang kosong. Siap dengan masa lagi tak tahan tu. Taknak, takank. See, banyak songeh kan? Heeeeeeeeeee.

Korang tak paham pun takpe. Aku fahammmm..sobs!

Kali ni aku nak yang colorful. Yang attractive. Baru bersemangat nak buat event. Motip? Eh, ada motip apa.. Kalau kaler pale jek, mana semangat. Nampak, ada kena mengena kannnnnnnn. Hehe. Aku plan nak libatkan washi tape dalam planner aku. Wink! Wink!

Akhirnya harini aku jumpa jugak dengan planner DIY aku. Sebelum ni dah jumpa jugak, tapi tak lengkap. Sikit amek dari website A, sikit lagi dari website B. Bercampur aduk corak dan warna. Akhirnya jumpa jugak yang satu set dari website yang sama. Alhamdulillah. Wehuuuu!

Cuma aku rasa warna tak terang. Macam pucat-pucat gitu. Tapi takpe lah, dah takde masa sangat nak mencari. Nanti aku terangkan dia dengan highlighter dan washi tape!

































Sopan betul warna dia kan, kan? Hehehehe. Maybe dalam minggu depan kalau weekend aku dah tenang-tenang, aku nak start DIY. By Januari dah boleh pakai. Hopefully.

Aku harap menjadi lah Planner DIY aku nanti. Amin.




Love,
Nursaila Norman!

7 comments:

cik hani said...

Kita dapat planner company.. tapi akhirnya menconteng kat kertas recycle je.. huhuuhu..planner ntah ke mana..hahaha

Mar Mansor said...

ok2 faham..nak kotak yang besar..tapi saya guna kalender jek itu pon tulis name of project..kih2

Wan Aini Ashikin Wan Razali said...

Awak...kte ada beli planner ngan qurraisha ke ape ntah namenye...memang menepati taste awk...siap boleh customize lg...sgt awesome servis sume awk...rm35 je...awk whatsapp sy kalau nak eh 0145068598...nanti sy tnjuk gmbr2...

Rina Ellisa said...

seronok kan dpt tulis macam2 saila.. :)

Fiqah Feeona said...

Congrats!!Dah dapat yang berkenan...Fiqa punya dah siap..

cik mah said...

Go go go saila...semangat diy lagi..

Anonymous said...

Saila, sy pun suka planner yg mcm awak cari.
Sanggup tak beli planner kat kedai sebab nak planner mcm tu je.
Nanti kalau awak dah ada yg DIY tu, kongsi-kongsilah dengan kami semua :)