CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 6, 2015

Soon Anniversary!

Assalamualaikum.




Isnin (9 November 2015) insyaallah it will be 3rd Anniversary! Masyaallah, alhamdulillah. Mungkin hari isnin tak sempat nak update, jadi aku just buat simple update sempena upcoming day. Hehehehe. Alhamdulillah, dah 3 tahun kami berhalal. Cuma akhir-akhir ni Suami terlalu banyak sangat kerja di ofis, balik lewat malam, penat, jadi kami kurang habiskan masa bersama. 

Betullah apa yang dikata. Antara duitVSmasa. Kalau nak masa, Suami kerja biasa-biasa. Banyak masa terluang. Kami masih happy walaupun kehidupan itu sekadar cukup semua. Bila Suami dapat kerja yang lebih baik, lebih pendapatan, masa pulak tak cukup untuk bersama. Tapi aku selalu pesan dekat diri sendiri, jangan mengeluh. Bersyukur. Allah dah bagi kami rasa dua-dua. Masa dan duit. Aku taknak Allah tarik kedua-duanya nanti. Sejak sebulan dua ni Suami banyak habiskan masa dekat pejabat walaupun Suami nak balik on time. Yelah, kita makan gaji dengan orang. Terpaksa akur. Bila difikir-fikir balik, Suami kurang masa dengan kami tapi apa yang kami dapat ialah Suami sediakan sebuah rumah yang elok. Jadi aku bersyukur. Aku takkan mampu untuk dapat semuanya. Masa 24jam dengan Suami tapi mampu hidup senang. Mustahil. Huhuhu.

Cabaran 5 tahun pertama perkahwinan berbaki lagi 2 tahun. Fuh!

Kebetulan anniversary kami sehari sebelum Deepavali. Aku takde plan yang berlebih-lebihan sebab dah ada Melissa. She is too young untuk join candle light dinner kami. Haha! So I prefer makan larut malam. Eh? Hahaha. Melissa akan tidur pukul 9.30-10mlm. Lepas Melissa tidur aku plan nak buat sesuatu yang simple yang more to kudapan punya lah. Not the heavy one. Kiranya malam tu boleh lah over night sebab esok cuti Deepavali. Hewhewhew.

Bila tanya Suami 'ingat tak minggu depan hari apa?' dia suka bagi jawapan jujur. 'Tak ingat, sebab busy'. Koajar tak? Malas aku nak layan. Tak ingat sudah. Ada aku kisah? Takdeeee.

Cuma aku nak dia bawak aku pergi beli bahan-bahan buat masak malam tu je. Lepas tu dia nak lupa balik ke apa ke sokatiiii. Huh.

Doakan lah ahkak korang ni jadi masak kudapan tu ye. Jangan janji tinggal janji sudahhhh. Al-maklum lah selalu sesat tak jumpa dapur. Hihihihihi.


*******************************************
Takkan aku je re-call anniversary yang lepas kann.
You all pun mari lah re-call sekali. Hikhikhik!



*******************************************

Kengkonon nak pergi bercuti, tapi belum rezeki lagi. Next anniversary lah, amin. Happy 3rd anniversary Ahmad Shahir & Nur Saila. Woehuuu!













































Love,
Nursaila Norman!


3 comments:

cik hani said...

Happy aniversary on advance utk korang.
Husband saila buat2 lupa kot.ntah2 nanti dia surprise kan saila..

cik mah said...

happy anniversary saila...semoga terus berkekalan n lisa dapat adik ramai2..hehehe..

Shafizah B. said...

Happy Anniversary Kak Saila. :) Moga family yg dibina ini akan bahagia sampai ke Syurga. Aamiin. Rajin2 updated entry ya kak. Suka baca. Hihi