CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 6, 2012

Jangan Marah Haaa ;)

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua




Rindunya korang semua :)

Serius, since korang-korang yang memang rajin meninggalkan komen dekat entry Little Rabby walaupun entry entah hape-hape memang buat selalu rindu dengan korang. Ini serius okay :) Beberapa hari ni memang aku tak dapat nak update, nak jengah atau apa pun. Just tengok dari dashboard sahaja. Nak bukak lebih-lebih dah kena panggil dengan En Boss. Terus terbantut. Hehe!

Banyak sebenarnya nak update. Lagi-lagi info yang boleh di'share'. Tapi mood macam ke Laut Sumatera je. Harini jejari tak berapa runcing sebab jari gemuks (jadinya jejari gemuks) HAHA macam ringan pulak nak menaip.



First : Kursus Kahwin

Aku dengan En Gaban sudah berjaya memperolehi Sijil Perkahwinan. Yayy! (cerita dah basi). Dah lama dah dapat. Tapi pagi tadi sebelum g kerja terpandang Wedding File (WF) so ternampak la sijil tu. Sedih tak? Hikhik. Berbangga bila ada dua Sijil Perkahwinan. Satu dari JAWI, satu dari MAIK. Wink! Wink! En Gaban ada satu je. Muahahaha.

Second : Katering

Setakat ni aku dah ada satu katering yang aku berminat. Tapi disebabkan ibu aku beriya-iya suruh try yang itu, try yang ini, terus pening kepala. Huhuhu. Tapi tak tau la kenapa aku still berkenan dengan katering S tu. Bagi aku yang penting makanan sedap, bersih dah cukup. Nak buat kenduri kena la bagi yang elok-elok kepada tetamu. Tak semestinya mahal. Yang penting elok pastu ikhlas.

Lepas tu bila aku bukak website katering S baru aku perasan dia ada garden chair. Wallahh! Terus call nak tanya harga satu kerusi berapa. Tapi yang ado.. dia tak tahu pulak. Boss je tahu. Takpe sabar2. Tak lari kerusi dikejar.


Third : DIY

Yang ni memang masalah paling hard core sekali. Kalau pakai rotan baru tersedar kot. Takleh nak pergi la mood malas ni. Veil nikah stuck. Baju resepsi langsung tak sentuh. Jap lagi aku pakai je baju kosong tu baru tau. Haha. Aku okay je. Ceh! Semuanya salah tugas-tugas di pejabat. Boleh? Suka hati je kan? Hikhik. Bila la nak rajin ni. Haihhh.

Jomlah layan picha gedik-gedik-geletis. Nak? Nak? Hehehe..









serupa tak? serupa tak?
okay korang dibenarkan muntah sekarang.
okbai!




Love,
Tata!

8 comments:

D Yatie said...

rajinnya kamu DIY...saya semua main tunjuk je dulu...huhhuhuhu...

Cik Saila said...

Dyg : nak jimat kos. tapi malas bukan main lagi :(

LiNda said...

linda x kreatif nk DIY..hehe..veil beli katne?

http://langkahlinda.blogspot.com/2012/04/alaaaa-mak-jemah-dah-peninnnnnn.html

Elia Si Jejariruncing said...

bestnye..mesti excited nak kawin..lg2 bila buat DIY ni..nak tgk nnti hasilnya..btw nyaris nk tersedak ada tulis jejari runcing td..hehe

Cik FaRiZaM said...

rajin nye :)

bile nak kawin ni?

salam singgah , salam kenal n follow blog awak


follow sy juga ye

http://afasz.blogspot.com

Cik Saila said...

Linda : veil tu testing je..bkn sy punya ;p

Cik Saila said...

Elia : jgn tersedak..hehe..jejari runcing tagline u sorang je kat Malaysia ni :D

Cik Saila said...

Cik Farizam : opss..xde la rajin mana pun..huhu..