CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 18, 2012

katering OH katering!

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua




Semalam, semalam lagi dan hari ini sangat bingung memikirkan katering. Haihh. Setakat ini aku berminat dengan dua buah katering. Katering S paling aku berkenan. Tapi komitmen dia untuk menghantar quotation sangat lah lembab. Quotation je kottt. Apakah yang lembab sangat. Dia pesan supaya aku remind dia kalau dia tak email quotation petang Isnin. Done. Aku dah remind. Tapi still takde apa-apa. Pagi Selasa aku remind lagi. Dia reply 'ok'. Okay bermaksud dia akan buat lah kan? Betul kan? Tapi sampai ke hari ini masih tiada apa-apa email berbentuk quotation diberikan. Kecewa.

Katering K pulak bersungguh-sungguh nauzubillah. Sampai aku pulak naik rimas. Call aku time aku sedang meeting atau sedang berbual kosong dengan Encik Boss atau rakan sewajat tentang hal-hal negara. Bila aku tak jawab dia call Ibu aku pulak. Hampeh. Bukan taknak, tapi aku lebih berminat dengan katering S. Katering K pilihan kedua. Okay, yang ini aku rimas.

Actually katering S dah lama bertangguh soal quotation dengan aku. Memang dia ada hantar quotation kat aku sebelum ni tapi kali ni aku nak buat penambahan pada beberapa benda. Taknak duit ke? Takkan aku nak remind lagi. Kalau aku jadi orang tu mesti la aku rimas. Dan aku sedang memikirkan sekiranya dia rimas. Aku masih risaukan hati dia lagi ni. Hati aku? Huhuhuhuhu.

Akhirnya tengahari tadi masa tengah lunch aku sms En Gaban. Ini memang tabiat aku. Selagi aku boleh hadap memang aku telan sorang-sorang. Bila dah tak boleh baru aku cari sesiapa untuk bagi pandangan atau apa saja.

Aku : Bi, ada problem dengan katering la.. Sedih la..
Dia  : Nape? Nape?
Aku : Sedih la bi.. Tata nak katering S, tapi orang tu tak bagi2 quotation. Ta risau nanti full. Mcm mana ni bi..
Dia  : Bkn tata dah amek katering K?
Aku : Tp item dia sama je.. Cuma meja je lebih. Cane eh? Ta dah buntu ni..
Dia  : Ta tanya semula S tu lagi sekali. Kalau dia tak faham bahasa gak, cancel je..
Aku : Dah, ta dah call dia, dia suruh ta remind dia. Ta dah remind tp still senyap. Kali kedua ta remind dia cakap ok. Tp still takde pape.. Sedih la by..
Dia  : Cuba kali ke-3 lak cane. Ke nak kena bi azan kat telinga katering tu?

Ni yang malas ni. Takkan nak azan-azan pulak kan.. Sabar jelah En Gaban ni. Sabar jelahhh.. Huhuhuhu. Akhirnya perbualan kami terputus di situ memandangkan aku ada kerja yang perlu diselesaikan. Aku tak pasti sama ada En Gaban serius atau niat nak bergurau-gurau manja dengan aku di tengahari buta.

Jadi sekarang ni nak aku remind untuk kali ketiga atau tidak? Dia tak rimas ke kalau orang asyik remind dia berkali-kali eh? Kalau aku, memang aku terasa seperti aku sangat tidak berdaya saing okay.

Remind ke tidak? Remind ke tidak? Remind ke remind? :'(





thanks korang!



Love,
Tata!





5 comments:

LiNda said...

haha..lawak le en gaban tu..azankan jer

NurSalihah Norman said...

nak remind ke tidok haa nak remind ke tidook? haa (cara zizan) ;p chill babe, insyaAllah segala-galanya akan dipermudahkan oleh-Nya...

My Life's Journey said...

Uuuuu kalau dah remind banyak kali dear ..kalau umi mesti rasa tak mau oder dengan die ..mcm tak hargai pelanggan je uu ..

umi doakan agar perjalanan majlis dear berjln dengan lancar ..amin2

Cik Saila said...

Linda : dia tu mmg mcm tu..huhuhu

Salihah : kau apahal suh aku ckp mcm zizan? xnak aku.. haha

Umi : ada jugak rasa mcm tu..tp ntah lah,hati ni nak jgk yg dia punya..huhuhu..
tenkiu umi :))

dhiera said...

remind dia berserta warning. kalau betul nak niaga, niaga la kan~