CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 13, 2012

DIY : Blue Crepe Paper

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua










Malam tadi sempat snap bunga tisu yang dah siap beberapa kuntum beberapa hari yang lepas. Untuk mata sendiri, dah puas hati sangat-sangat dah. Cuma warna biru ni aku guna untuk backdrop atau hiasan semasa resepsi nanti. Insyaallah. Tapi warna untuk hantaran belum decide lagi. Kuning sudah pasti. Lagi satu side hantaran tak sure lagi nak pilih warna apa.

Kalau korang perasan, ada dua warna yang berbeza kan? Biru laut dan turqouise. Satu lagi warna aqua belum buat lagi. Sorry, warna lari sikit dari yang asal. Huhuhuhu.






Satu crepe paper rm0.60 boleh dapat dalam 7-8 kuntum untuk saiz sederhana. Murah kan bajet dia. Takde la membazir sangat. Untuk majlis sehari dua sahaja, tak kan nak spend belasan ribu ringgit. Not for me.




three different colours for my reception day :)
combination!


jom diy!




thanks korang!




Love,
Tata!

13 comments:

GtHans said...

wahh..cantik..:)

LiNda said...

cantik dear...heee, linda pon ngah wat ni utk gune bertunang nnti..memang jimat kan..tp nape linda beli kat popular crepe paper tu rm0.80? huaaaa

Cik Saila said...

GtHans : tenkiuuu :D

Cik Saila said...

Linda : xpe..lebih 0.20sen je..hehe..buat byk2 tau..jimat kan? :))

Saya Disini said...

cntiknye..comel

Cik Saila said...

Saya Disini : comelll ;)

Cik FaRiZaM said...

cntik la...camne nk buat tu? leh ajar? kene beli kertas crepe tu ek? then?kat kertas tu ada cara2 dia ke?

tema kawin awak kuning ke??????

Cik Saila said...

Cik Farizam : dekat kertas tu xde cara2 dia..just simple step
1. lipat2 mcm kipas
2. letak dawai kat tengah2 lipatan kipas tadi
3. potong separuh bulat kat hujung lipatan
4. tarik helaian satu per satu
faham tak? huhu

izzaura said...

dekat mana ye beli crepe paper tu...saya beli dekat mydin tapi satu paket mcm2 color..nak 2 color jew....huhuhu

Cik Saila said...

izzaura : saya beli dekat kedai bunga area rmh saya je :) beli setiap satu warna dgn harga 60sen..

EIKA said...

wah nice2!!hye...nice 2 meeet u dear.im ika,B2B kedah...singgah sini & follow u dear :)

anariffin said...

saila mpunya hantaran pun pakai crepe erk..ana pun tgah tgok munge creepe yg sesuwei nak letak kat bakul hantaran..coz nikah nnti mang org tapau bakul je..skali blank lak nak hias camne..huhu

Cik Saila said...

ana : saila pakai crepe paper sbb murah + mcm sweet2 je..hehe.. nnt ana bt bunga dr crepe paper ni boleh bt byk2.. :)