CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 29, 2013

A Wife and A Wife To Be :)

Assalamualaikum.


Lama tak bercerita hal peribadi dekat sini kan. Segan. Huhuhuhuhu.. Okay, harini tak segan sangat hehehe! boleh la nak mengarut sikit :P

Malam tadi ajak Suami pergi JJ beli barang dapur sikit, takde la barang dapur mana pun, barang peti ais sebenarnya. Hehehehe! Pastu Suami suruh ajak adik aku Leha, ada ke patut Suami cakap boleh suruh Leha jadi bibik tolak troli. Hampeh. Pastu aku sms la Leha, tanya dia nak ikut tak. Tapi aku tak bagitau la dia akan jadi bibik kami. Muahahahaha.. Rupanya dia masih dekat ofis dengan Ifah. Apakah korang gigih bekerja sampai malam? Kitorang pun pergi la jemput Leha dengan Ifah lepas tu straight pergi JJ. Yayyyy!

Aku tak bagitau Leha pun supaya jadi bibik aku, kesian. Cuma aku suruh dia snap picha aku. Okay lah kan?  Hehehehehe!



aku tak paham apa motif diorang bergambar macam ni tanpa aku.
rupanya diorang tak perasan Suami aku enterframe.
bila dah snap bengang beriya-iya diorang tengok Suami aku ada sekali.
padan muka, sape suruh camwhoring diri sendiri. dah la guna henfon aku lak tu.
grrrrrrrr!!




ihehehehehe, ini lah isteri dan bakal isteri.
ihehehehehehe, sukaaaa sangat shopping posing berdua-duaan :P
actually aku suruh Leha snap picha kami berdua, tapi ntah apa punca stoberi tersebut jadi perhatian.
dah tu buat-buat la macam nak beli stroberi. kalau korang boleh dengar, ada skrip okeh masa snap picha ni. panjang okeh skrip Ifah. hampeh sungguh. hehehehe!




yang baju hitam itu bukan Suami den.
kemain lagi mak jemah pergi pasar.
huh!




yang baju kelabu tu baru Suami i.
ce tengok gaya dia memikir biskut apa yang dia nak.
Leha pun nak posing macam mak-mak pergi pasar, tak padan dengan balik kerja.




masa ni aku tak ready lagi, si Leha tu laju je snap. tak bersabaq sungguh.
untuk bersikap positif, aku anggap la aku tengah happy gila dapat bershopping barang dapur bersama Ifah.
okay kan? happy okeh, dulu zaman belajar jer kitorang shopping sama-sama kat C-Mart Changlun.
sape tahu? sape tahu?




takde satu pun bahan masakan!
semuanya fast food.
masuk peti ais, bila lapar keluarkan dan nikmati bersama Suami.
masa ni half way, ada lagi. tapi tak perlu lah anda tahu.
kerana sememangnya fast food semata.
ada nampak telur ayam? sawi? bayam?
tiada.
T_____T




last but not least, me the owner of this belog!
harus nak jugak menempek kan sekeping picha. lalalalalala.
masa dalam kereta baru aku tengok sekeping demi sekeping picha yang Leha snap.
macam tak percaya. siap zoom, zoom dan zoom. pastu komplen.
masa tengok picha ni aku cakap kat Suami meh la tengok picha saya.
tapi lepas tu tak jadi bagi Suami tengok, sebab dia tengah drive. takut accident pulak.
muahahahahahaha T____T
banyak sangat komplennya pun.. nape muka bulat, kena nampak macam demok, kenapa hidung macam tenggelam, nape tangan macam besar, kenapa, kenapa, kenapa.

pastu Ifah cakap 'sebab kau zoom, memang la nampak macam tu'
kalau aku tak zoom pun hakikat tetap begitu kan? Ifah cuba sedapkan hati aku. terima kasih sabahat.

Leha cakap 'bukan ke hidung kau memang tenggalam?' rasa nak tumbuk je muka dia masa tu.
tak reti cover line sungguh. nasib aku tak suruh dia turun time tu. huh!!

tiba-tiba Suami menyampuk 'orang berbadan dua memang la macam tu' lagiiiiiiiii tak boleh pakai, kuasam dia cakap macam tu. sentap okeh! i tak berbadan dua lagi laaaa! ni yang marah ni.
T______T menangis dalam diam u olls. Wu! Wuu! Wuuu!




Love,
Nursaila Norman!

12 comments:

EIKA said...

ala xyah sedih2 la saila :) 2 kira mcm doa dr hubby la...mana taw cepat dpt rezeki nak da bby :)

cikCT said...

statement hubby berbadan dua itu mmg boleh mengundang kontrobersi tau.

adakah maksudnya dlm perut ada lg sorang atau beliau sngja berkata begitu dgn memaksudkan bila melihat saila seperti ada dua org saila? *demoklahtu*

hihi

hajar hazizi said...

cantik saila pakai shawl..buat tutorial boleh..huhuhu

Nursaila Norman said...

Eika : tp hubby selalu mengusik..tu pun kira doa gak ke? hehehehe! insyaallah, amin..tenkiu sbb mendoakan kami <3!

cikCT : hampeh sungguh,dlm sungguh kata2 kamu itu hahaha..*demoklahtu*
sentap. haha!

hajar : alahaii,saya bdk bru belajar la darling..malu nk tunjuk pandai..huhuhu..

Nuriesya Nadia said...

Hahaha menjemah gile pergi JJ pon makcik ni. Hahaha. EHH !! Kita tau C-Mart Changlun. :P

Nursaila Norman said...

NN : menjemah katanya?? cisss..kata busy,cemana leh komen ni? haha.. pernah pergi C-Mart ke?

NurSalihah Norman said...

korg nak jadi kan aku bibik! huh... kejam :p

khadijah said...

ala lagi comel sekarang saila, nampak berisi sikit :) in sha Allah ade la rezeki nanti, hubby pun mesti tak sabar.. suruh dia kerja keras yek..hee doa banyak2 :)

Yana Heir said...

eh...belog kite same template lah...teruje sekejap..wee

Nuriesya Nadia said...

C-Mart Changlun tak penah p la plak Saila. C-Mart Arau kot penah la p. Hihi.

Cik Rad said...

tu namanya bahagia taw.. setiap suapan makanan ke mulut kita (isteri), suami dapat pahala taw.. senang je kita nk tambahkan pahala suami.. hihi.. cakap tu kan satu doa.. :)

Sharz said...

hehe...saila nampak tembam sket berbanding sebelom kawen..tapi same gak macam kiter...berat badan naik sehingga 5kilo!! :(