CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 12, 2013

Tips : Pen Ajaib

Assalamualaikum.


Haii, hello!

Sejak kebelakangan ni hujung minggu aku sangat full, sampaikan tak sempat nak cari bahan untuk share dekat blog :( Insyaallah, weekend ni weekend last kami Suami Isteri busy, lepas tu boleh lah aku review apa-apa yang patut untuk share dengan korang kat sini.. weeeeee! Banyak sebenarnya aku nak share, tapi masa tak mengizinkan :(

Harini nak share pasal 'Pen Ajaib'. Suka panggil pen ni ajaib sebab senang giler nak hilangkan dakwat pen dari kain. Rasanya semua pun tahu kan kita mesti buat lakaran dulu atas kain sebelum kita gunting, patch lace atau pun jahit manik, kan? Kalau tak lakar atau lukis dulu, agak susah kita nak dapatkan bentuk yang betul atau design yang kita nak.. Kecuali memang dah pakar.. Kalau macam aku yang baru je menjahit satu dua veil ni, memang aku tak confident nak gunting terus atau design terus tanpa melukis dulu.. Huhuhu..

Sebelum-sebelum ni aku tak pernah cuba apa-apa jenis pensil atau pen menjahit yang lain, aku mula nak buat veil kawen haritu, terus beli pen ajaib ni. Setahu aku, kalau pensil atau apa benda yang macam bentuk 'love' tu eh? Macam kapur ke apa tu, setahu aku benda tu pun kena basuh sikit baru hilang kan? Ke aku salah? Tapi kalau dengan pen ajaib ni (meluat lak aku nak mention banyak kali nama pen ni, padahal bukan ajaib pun!), senang giler! Paling malas aku just renjis je air kat bekas dakwat yang aku dah conteng-conteng atas kain tu. Tak payah nak lebih-lebih sangat.. Itu kalau malas la.. Kalau rajin sila lah basuh kain anda :)




Macam magic pen zaman kita sekolah rendah dulu, kan? Water Erasable Pens. Takat salah lakar pastu nak lakar banyak kali pun takpe, confirm hilang macam tak buat apa-apa..Hehe!





Dengan tak bersalah aku conteng-conteng je dekat veil customer ihehehehe! Nampak? Tak risau sebab tau mesti hilang bersih macam baru beli kain.. Hehehehehehe!

Pen ni ada je jual dekat kedai-kedai bunga, aku pun beli dekat kedai bunga depan rumah je :) Dah dua batang pen aku guna, sebab best sangat senang nak buat aktiviti menjahit :) Tak payah guna pensil 2B lagi ya. Happy sewing!



Love,
Nursaila Norman!

19 comments:

Cik Puan Tqah said...

cm best je..hohoho..

Nursaila Norman said...

Tqah : ye,mmg best..hohoho..

missGogreen said...

dah beli..tp xtau bila nk guna..hahahah..mood nk conteng atas kain belum sampai :P

Ratu Hatiku said...

Kalau xmenjahit tp buat conteng2 blh kan..hihihihi

Nuriesya Nadia said...

Depan rumah kita takde kedai , nak kirim ! :P

♥ Chacha said...

hanya orang yang menjahit je guna pen ni ye saila.

Maksudnya sampai bila2 la cha takkan ada pen ni. Menjahit ke luat deh. hahaha

Kesuma Angsana said...

oh ade ye, KA x pernah tau !

Amalina Ali said...

mcm best jeee... HIHI. tak tahu pulak ada pen ni. jakun kan???

cik mah said...

Bestnyerlah...nk kn cari ni....

Cik Puan Rara said...

rara penah jumpa kat daiso x silap.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

mak dila guna pen ni la utk jhit:)

Diyana said...

nnti nak cari lah....

khadijah said...

adik dija pun pakai pen ni gak.. dija kalau lukis pun potong senget gak dari dulu tak reti nak potong lurus2..hee tak berseni bab jahit2, jahit sendiri punya je la :)

Iera'ra Nordin said...

awesome btol ...
boleh la g cr pasni ...
weeee...
thanx saila

ayut said...

ni mmg sies menjahit dh ni..bgus kak saila..keep it up..nnt ntah2x leh benti keje bt menjahit jer..hihihi ^^ pen ni ayut mmg xtahu..yg ayut tahu kaput..yg tu mmg kena basuh klu dh lukis2x atas kain :)

Miss Volvo said...

pen ni untuk garis kain supaya senang nak potong eh?

Nursaila Norman said...

Miss Volvo : bkn2..pen ni senang hilang dakwatnya..takat salah lukis tu xde hal la..hehe..bkn utk memudahkan potong kain tau :)

cha said...

sailaaa sorry lama tak komen u. i pun busy. time keje tak sempat blogwalk tu pun auto publish je entry. huwaa malam kalau tak penat baru blogwalk

sihat tak? btw shihlin tu kt times square pun ada. fav i!!! hee

misscrafter said...

nak tempahhh,,bape rm sis? hhiiihi