CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, March 20, 2013

Dapat Kaki

Assalamualaikum.

Phewww! Ambil masa sebenarnya nak meng'update' blog sejak kebelakangan ni. Susah benar nak berfoya-foya dekat sini, tak macam dulu-dulu. Hehehe!

Kali ni nak cerita-cerita pasal kehidupan seharian, sejak dari bulan Februari aktiviti weekend kami full dengan kelas memandu. Kalau ada yang perasan, aku ada mention yang kami berdua dalam proses dapatkan lesen memandu.

Alhamdulillah, Isnin baru ni kitorang berdua dapat lesen kereta secara berjemaah. Hahaha.. Sebelum buat JPJ test kitorang praktis dengan kereta sendiri (kantoi sudah kitorang memandu dengan lesen L kehkehkeh). Kebetulan kereta kami tu dapat masa hari nikah (time tengah nikah, salesman call cakap kereta dah ready), sejak itu kami memandu secara haram-jadah. Takde lesen. Selamber :P

Bila dah dapat lesen ni baru la konfiden nak drive. Kalau tak, perasaan orang bersalah tu tau tak macam mana?? Gelabah gila *abi. Tadi sebelum pergi kerja request dekat Suami nak reverse kan kereta. Tu jela. kehkehkehkeh. Lepas tu dia la drive. Haritu malam lulus JPJ kitorang keluar jalan-jalan masuk KL, dah masuk kawasan perumahan sendiri request dekat Suami nak drive. Well, orang baru dapat kaki.. Macam ni la.. ihehehehehe!

Lagi satu semangat tengah membara, boleh la berebut-rebut nak drive. Besok dah loya tengok stereng masa tu berebut-rebut nak duduk seat co-pilot. Tapi sebab dia Suami, haruslah dia jadi pilot lebih dari aku. kehkehkeh.

Suami selalu cakap 'kesian sk (refer motor kesayangan dia si double R Kawasaki tula), lama tak jalan-jalan'. Yelah, yelahh.. Nanti nak layan kona kita cari si sk tu eh. Sekarang bagi dia rehat-rehat.



tunggu Suami dekat ofis dia pagi tadi, sila camwhoring dulu
hiks!


Nak terasa macam budak-budak muda letak muka sendiri yang ber'camwhoring' dekat blog T___T





Love,
Nursaila Norman!

17 comments:

cik ara said...

ohhhOMGGG ! hihi , sooooooooosuweeetttt :D

missGogreen said...

hahahah..ok nnt boleh la korang drive..kami berdua plak nak jd bos.
*teringin nk makan satar ari tu :P

Nursaila Norman said...

cik ara : apakah yg sweetnya? huhuhu.. ('V')

MG : tulaaaaa..dh plan nak p mkn sata..nak join eh? nnt kita set tarikh eh..plus nk pergi pantai kemasik jgk :D

♥ Chacha said...

hahahah siyesss sailaa? without license? hikhik. berani btul.

Wah wahh kemaen berebut. nanti dah hari2 bawak lagi mengadap jem.. haaaaa.. siap tolak2 sape nak drive. hikhik

Nursaila Norman said...

Chacha : haha..nasib baik je selamber badak drive xde lesen :P

tula tu..nnt boring suruh husband je drive..kehkehkeh

Nuriesya Nadia said...

Amboi , illegal driver. Naseb baik dah dapat lesen. :D
Kalau tak nak report JPJ dah tadi. Bukti depan mata. ^_^v

Kesuma Angsana said...

ok lah dah ada lesen tu leh g racing lepas ni hehehe

ayut said...

alololo..tomey ye dia..ihiks! ^^ akhirnya..tp mmg pon.klu dh ada lesen bila bwak kete tetbe je jd confident..so,pasni tenang la bwak kete dpt lesen berjemaah skali..hihi

Nursaila Norman said...

NN : hahaha..xpayah mak jemah sgt yer nk report JPJ..kehkehkeh

KA : hewhewhew..xboleh racing kak, compact car je..hahaha

oshinz said...

kite time amik lesen dulu berkobarla drive masa ujian. tapi bila pas dapat lesen, letak lesen tu dalam wallet, tak pernahnya nak pergi bawa kereta atas jalanraya. kihkih. dasar penakut. bukan takut ape tau, takut langgar orang.

cha said...

Wah tahniah dh dpt lesen. I plak lesen dh bertahun ada tp nak drivenya yang takut haha

U jgn takut drive babe nanti jd mcm i. Lesen jd lesen perhiasan je. Renew je tiap tahun haha

Shizan Syafik said...

wahhh.. mmg selamber.. hiihi

missGogreen said...

saila :satar?? (air liur dah meleleh ni :)bila nk g..nk kena ckp dkt naim lah klu cam ni..yeahhhh..pantai...arap2 kali ni dpt la g pantai :D

Rina Ellisa said...

waaaa.. dapat kaki dah bawak keta..

selamat mendrive tanpa jemu saila! :D

Norhazrina Abdul Hamid said...

hihi comelah nak memandu..suwirttttt :p

khadijah said...

alala comelnye berebut2 nak bawak kete.. dija yang ade lesn ni penakot nak bawak kete, hee memang paksa en suami je bawak

Amalina Ali said...

klu nana dengan mhz smpai gaduh nak suruh drive. mhz selalu carik alasan sebab dia malas nak drive. sakit perut lah, pening kepala la, tekak loya la. menyampah betulll...

hahaha.