CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 30, 2013

DIY : Shawl Raya

Assalamualaikum.


Harini baru ada mood, sejak semalam asyik takde mood je.. Dah la tu, cepat saaaanggaattt terasa. Suami cakap lain sikit je dah nak menitik air mata. Suami tegur suara lain sikit je pedih-pedih hidung tahan air mata. Sabtu baru ni takde benda pun nak terasa jugak. Dah la dekat Aeon Keramat saje jalan-jalan cuci mata, boleh dekat situ jugak nak menangis. Pitam T____T Tu tak kira lagi pagi semalam bangun bersahur pun tacing-tacing. Errghhh.. Lepas subuh sambung tidur, masih terasa lagi , tapi ajak tido lagi syok dari menangis, so tak jadi nangis. See?

Cukup lah tu intro emosi sejak-sejak kebelakangan ni. sobsobsob! Mari kita teruskan dengan misi diy di bulan Ramadhan ni.. Previous entry cakap pasal baju raya yang aku tampal lace sendiri, letak detailing sikit-sikit, kan? Kali ni shawl untuk baju tersebut lah pulak. Wink! Wink!









Contoh pemakaian takde, korang bayangkan jelah lace tu dekat bahagian atas kepala tapi yang lapisan ke dua. Faham tak? Faham tak? Takpe lah, nanti ada rezeki aku share. Tapi kena tunggu raya lah eh. ihehehehe.

Settle satu persalinan untuk raya. Dalam-dalam nak raya ni, banyak tempahan nak disiapkan untuk pengantin Ogos. Doakan aku rajin, rajin, rajin, rajin. Amin. Jangan la ikutkan malas ni.. Huhuhu! Bergaduh dengan masa, nak buat baju raya sendiri dengan tempahan pengantin. Kena capai win-win situation. Haha! Kejinya.

Salam Ramadhan ke-21 muslimin muslimat semua. Semoga semuanya di bawah rahmat Allah swt. Amin.





11 comments:

Kesuma Angsana said...

cantiknyer dear !

Miss Dilla said...

bestnya boleh prepare mcm2 utk raya...suka tgk saila diy mcm2..jeles :( ... dila busy dgn nk kawen pny hal..posa ka raya pon xterasa...huhu

Nuriesya Nadia said...

Alahaiii mak jemah ! Cantiknyaaa. Ehem ehem. Veil. :P

Diyana said...

tacing lebih tu... ada makna tu...
hahahaha

D Yatie said...

auntie saila.. mak arissa sangat envy auntie saila pandai diy.. :D

AyongAtikah Zaid said...

cantiknya....meriah raya saila..hehe...mmg kebelakangan ni mode tacing on je kot..ayong pun sama...bygkn kat kedai makan nak buka asal dari gurau2 blh nangis...pening da laki ayong...haha...

Norhazrina Abdul Hamid said...

cantek! buatkan kt sy gak..hehehe

Amalina Ali said...

amboiiii... tacing lebih plak dia bula puase ni. cannot cannot. nnt lain jadi. hihi.

saila, rajinnya awak DIY segala macam benda. jeles nana taw sbb nana dah malas. =='

cik hani said...

Cantek menawan gitewww shila..sakan raya tahun ni ye..

Zul Fattah said...

merah hitam ok r tu kak.. berjimat2 bulan puasa itu lebih baik..

Cik Puan Rara said...

nak tengokkkkkk~