CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 1, 2013

From Maxis to Celcom

Assalamualaikum.


Dah masuk Julai kan? Suami asyik ulang : kita dah sampai ke pertengahan tahun 2013. Yelah, semalam kan 30 Jun, cukup 6 bulan (separuh tahun). Huhuhu. Kejapnya masa berlalu.

Aku pun dah sebulan dekat tempat baru. Ofis baru, kawan baru, skop kerja baru, cafe baru, tempat makan baru. Hahaha. Tempat makan sangat penting. Hehehe! Haritu Suami bawak aku lunch Mc'D, macam kekok lak. Hadoii. Huhuhu.

Disebabkan tempat baru aku ni susah nak dapat line Maxis, aku terpaksa la convert line Maxis aku kepada Celcom. At first rasa tak nakkkkk.... Tapi nak buat macam mana, nanti aku susah nak call orang dan orang pun macam kekok je nak dail number aku.. Maxis? Hello, this is Celcom territory laaaaa... Macam tu la lebih kurang. Hehehehehe! So Selasa lepas aku pun isi form untuk convert line. Sedih sebenanrnya. sobsobsobsob! Lepas isi borang dia cakap dalam tempoh 5 hari aku akan dapat sms, sms yang ketiga baru aku tukar simcard Maxis kepada simcard Celcom yang diorang bagi. Okay. 

Hari yang kelima iaitu semalam, Ahad aku pun dapat la sms yang ketiga. Lepas tu dapat jugak sms dari Maxis, sms ni lah yang paling sedihhhhh gila. Huhuhuhu!





Gila sedih kan? kan? Cakap kat Suami, pastu dia pergi cakap pulak 'number ni la kita kenal-kenal, calling-calling'. Urgghh.. Lagi la sedih. Huhuhuhu. Takpe-takpe, jangan sedih-sedih. Number tetap sama, cuma line je berbeza. Siapa yang tahu kan? Orang tetap ingat 012 ialah line Maxis kan? kan? Huhuhuhu.

Kepada yang sms atau call please noted line saya ialah line Celcom ye, walaupun anda mendail number 012. Hikhik!



khas untuk manusia yang tak berpuas hati aku komplen pasal dia dekat blog.
dia kata aku tabur cerita pasal dia.
yeke? laaaaa.. yekeee..
ohhhh, yang selama ni orang bercakap pasal dia sokseksoksek tu apa ye..
yang pengkomen no.2 tu staff aku (dulu) dan dia.
see??
Muhasabah lah diri tu.





Love,
Nursaila Norman!

8 comments:

Diyana said...

part yg last skali tu.... dh jd kat saya jugak...
(padah blog perhaps, pada saya laaa... huhu)

kemain melenting org ckp pasal dia, smpi nak cari sekutu dia plak lancar perang... yg xboleh blah nya tu, dia cari org yg 1 opis ngn saya lak tu.. pergh itu org~~

Rina Ellisa said...

selamat petang dari sy aras 1 block c KLIA.. hihihi :P

Nursaila Norman said...

Diyana : yeke? sama la yg ni pun..create private msg dekat fb pastu add nama2 staff lain..yg kelakarnya ada beberapa org left the conversation..tinggal la org yg xtau apa2..hehehe..boleh la kot mintak simpati kat org yg xtau apa2..well,dia baca blog sy..dia stalked sy?? hahaha..

Diyana said...

tu lah pasal... xsangka plak blog biasa2 kita ni kdg2 ada jugak yg nak stalk kan....
t'haru sekejap.. ahakz!

Nuriesya Nadia said...

Selamat petang dari aras 3 Fraser Business Park. Haha. Yeah ! Muhasabah ! ^^

SarahSyafiq said...

syahdu je husband saila ckp mcm tu.menggamit mmry la tu.hehe, line berubah takpe.hati tetap stick to d 1.kan..

SFaezah said...

wah..semua pindah..no tepon pon pindah skali yer..hihi
semoga saila hepi di tempat kerja baru :)

ayut said...

:) ayut aras ground level..hik2x...