CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 19, 2013

Misi Mencari

Assalamualaikum.


Raya is coming! Hello, hello.. Aku tak prepare apa-apa pun untuk raya. Serius. Huhuhuhu.. Masa Year End Sale (YES) haritu (tahun 2012) aku shopping kain giler-giler dekat Jakel. Berhelai-helai untuk kerja, sehelai je untuk raya. Damn. Menyesal tak menyesal lah jugak, sebab aku prefer beli baju siap. Lagi-lagi ofis aku sekarang dekat giler dengan Ampang Park, situ banyak baju siap cantik-cantik. Hikhik! Cuma menyesal tak beli kain untuk raya dengan lebih menggila masa tu. Padahal.. Padahal, kain orang bagi hadiah kawen, hadiah benti kerja dulu tak berjahit pun. Cantik pulak tu, sabarrrr jelah. Kenapa lah, kenapa lah, kenapa lah Nursaila tak pandai jahit baju? 

Baju raya sehelai sahaja, siap ditempah pada bulan Feb. Giler awal kannnn.. Pastu dengan selamber pakai baju tu g ofis. Ngok tak ngok lah jugak aku ni. Sebab geram. Hahaha! Tak penyabar sungguh. So penyelesaiannya aku kena buat sesuatu supaya baju tu nampak baru konon-konon. Walaupun dah pakai sekali, tapi kalau dah namanya perempuan.. Faham-faham jelah. hikhikhik.

Semoga idea untuk jadikan baju tu macam baru menjadi, amin. Bila ingat-ingat balik memang la baru puasa yang ke-10, tapi weekend tinggal berapa kali je? Plus dengan tempahan last minute.. Huwaaaaa.. So malam semalam paksa Suami bawak aku pergi kedai beli lace. Bila nak mula? Itu belum tahu. Hahaha.

Sempat jugak membeli kain chiffon untuk dibuat shawl. Taknak beli shawl siap, nak buat sendiri, konon nak puas hati. Harap menjadi, amin. Suami punya baju melayu pun tak cari lagi. Baju melayu beli siap senang kot. Huhuhu! First time nak membeli baju melayu nih. Haha. Cuak pulak.

Boleh pulak teringat pasal inner. Kalau nak kemas kena pakai inner sebelum pakai shawl.. Bila ternampak iklan Sugarscarf terus jatuh hati. Sebab inner neck yang aku ada rm10 je, itu lah yang paling aku suka giler.


yang ini ha..


Aku beli 2 helai, tapi sehelai ni je yang best.. lagi sehelai out! Pakai sekali pastu taknak dah. Padahal beli dekat tempat yang sama. So i am looking for a new inner neck. Takde idea nak beli dekat mana selain jalan TAR. Please lah, aku tak kuasa nak pergi sana time puasa ni. Huhuhuhu.. Aku ter admire dengan inner neck Sugarscarf ni, just nak tanya ada sesiapa yang pernah beli thru online tak dengan Sugarscarf? Macam mana service? Sebab aku tak pernah membeli apa-apa barang melalui online. Tak minat. Huhuhu. tapi bila tengok waktu business hour dia cuma dari 9am-6pm. Butik Wangsa Maju dah dekat dengan rumah tapi time office hour.. Takkan sempat punya. Huhuhu!






Inner Neck Innara dari Sugarscarf






Inner Neck Elsa dari radiusite


Cantik-cantik kan?! Tapi aku prefer beli di butik, rasa macam puas hati boleh belek-belek sebelum beli. Tapi itu lah, bilanya nak ke sana. Nama je dekat.. Huhuhuhuhu.. Doakan aku rajin, kalau tak memang tak raya lah.. Memang kena beli baju siap lah nampaknyaaaa.. Weeee, suka.. Tapi yang tak sukanya mesti la Suami aku, membazir katanya. Huhuhu! 

Malam tadi masa dua-dua tengah mamai nak tertido - sambil pejam-pejam mata dah memasing, boleh aku cakap 'sayang dapat gaji nanti saya nak beli kebaya boleh tak' pastu Suami balas 'okayyyyyy'. Pastu off dua-dua.

Haha, tu maknanya bakal dapat baju kebaya nyonya sehelai tak lama lagi. hikhikhikhik.




Love,
Nursaila Norman!

9 comments:

cik hani said...

Kebaya...cantek2... Suka2..

cha said...

i pun tak beli lg baju raya. biasa i memang beli dh siap je. kebaya memang fav baju i. kebaya nyonya i ada satu. tp mak i tak kasik sgt i buat or beli kebaya dia ckp takut i gemuk takut dapat pakai kejap je then dia kata baju kurung tak ditelan zaman hahah -___-"

cikCT said...

Me too saila!

Baju kurung lgsg xde.apa pun xdak ni.husband pulak dh ckp awl2 nk pqkai bqju nikah dia blk tp kita mcmna?xnfrm baju tu xmuat dahhhh.sobs sobs

P/s:saila ampang park dkt sgt dgn opis kita.saila keje dkt situ ke.nnt blh calling lps pose ea?hehe

s h a said...

Sha x pnah plak beli kat sugracraft.X dapat nak tolong.Rajin saila nak berDIY lg.Ngee.Sha pakai baju hantaran ngan baju jarang pakai je kot.Kalau rasa tamak cket beli satu lg baju siap.Banyak sgt baju siap cantik2.Geram je tgk.Ngee.

*Cantik je saila pakai inner tu.Sha pnah try tp x sesuai.

Kesuma Angsana said...

berkebaya raya mmg cantiklah dear hehehe

Lyaa Suriany said...

cantik
inner dengan nurulain pun cantik akk.

Zul Fattah said...

cantik memang cantik.. tp tngok model yg pakai tudung tu, takut r..

Qaisara said...

sy pernah beli tudung2 online. setakat ni servis bagus. cepat. cuma kalau shawl yang material chiffon tak berkenan sgt sbb material dia tak berapa best berbanding radiusite. inner tak prnh beli :D

ayut said...

cantik...suka yg sugarscarft tu... :)