CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, April 2, 2014

Wordless Wednesday : Walaupun Mengandung Masih Boleh Bergaya :)

Assalamualaikum.



The 4 pregnancy body type and how to dress them!


If you're big all over
From puffy face to swollen ankles, you want to signal that you're pregnant, not fat!
Your goal : Emphasize length, not width.






If you're carrying low
Your baby rides so low in your frame that you look overdue.
Your goal : Rebalance your proportions by drawing attention elsewhere.






If you're carrying high
Breast and belly have merged into one - you're an apple on a stick.
Your goal : Use a little flare here, a little cinch there, to create a leaner,
more feminine silhouette.






If you're small all over
You look like a python that swallowed a basketball,
and you're having trouble finding clothes that fit.
Your goal : Showcase your belly and add dimension to your boyish figure.





Maybe idea ni boleh bagi sedikit inspirasi kepada anda yang masih tercari-cari baju apa yang sesuai nak dipakai masa pregnant ni - macam aku! Cuma kalau boleh jangan ketat sangat dekat bahagian perut, takut orang sakit mata atau jadi tumpuan pulak. Huhuhu! Macam aku, secara jujurnya memang tak banyak lagi baju-baju besar yang sesuai, so aku akan recycle baju sedia ada, selalunya t-shirt, top, yang otometik jadi sempit dekat perut sebab perut dah tak flat kannnnnn.. sobs! Aku akan cover dengan cardigan. Supaya bahagian perut tak menonjol melampau2 macam picha dua terakhir tu.

Seluar pulak pakai palazo atau lycra skirt, dah takde makna nak skinny dah. Tapi aku ada dua helai skinny yang muat untuk perut walaupun perut membesar (memang beli khas utk pregnant). But make sure, pakai kemeja atau blouse dengan skinny tu! Mix and match. Nak membeli baju mengandung aku tak minat, so dress lah jawapannya. Yang penting jangan nampak terlalu selekeh ye darlings!

Sekarang ni kalau pergi ofis, kena lah all out sebolehnya. Swasta kan, ahkak-ahkak yang umur dah banyak pun masih bergaya. Huhuhu! Tapi kalau dah hari Jumaat, pakai kasual, nampak lah perut sebab dah pakai top g jalan-jalan. Orang lelaki ke perempuan ke suka sangat usik aku. Comel kononnya. Ntah ye lah tu.

Bila lah nak shopping baju. Dah lama tak beli baju baru. sobs!





Love,
Nursaila Norman!



6 comments:

Nuriesya Nadia said...

Selamat shopping kakak ! ^^

anariffin said...

wah..menarik..p ana yg x. pregnant ni pon..dah kne pakai bju pregnant...apehei...sebb die loose..leh cover perut. hahhahhaa

Fiza Basman said...

Happy Shopping mom-to-be ^^

Sheila Salim said...

Assalamualaikum saila.. hati2 memilih baju. sheila prefer cari baju mengandung yang ada nursing sekali. senang sket nak menyusukan anak kat public. hehee... baju new born jangan beli banyak tau. 5 pasang kira orait la. baby cepat besar! sheila suggest beli saiz 3 & 6 bulan ke atas lebih sket. boleh pakai lama. hihiiii ~~~

LiNda said...

linda smpai sekrang de masalah nk matchkan pakaian..xtau nk pakai bju pe. Last2 cakap dgn husbnd, "malas la nk kuar"..hewhewhew, pasal bju pun terus xde mood nk kuar

khadijah said...

Tak payah beli baju ngandung saila. Nanti tak pakai pun. Dija beli 3 helai je blouse tak pakai pun sebab besar sgt. Perot dija tak besar jadi cam pelik je tengok. Dija pakai peplum dija muat je sampai dah nak bersalin pakai baju tshirt yang ade :)