CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 30, 2012

Jam Dinding untuk Rumah Kecil Kami

Hai!


Assalamualaikum.

Hello Beauties!



Mood raya aku sangat ke laut. Cis. Delegasi luar negara ni pun macam tak reti-reti Malaysia ni raya sebulan. Rosak mood raya aku.

Jom cerita pasal jam dinding rumah nak? Pasal jam dinding pun nak cerita ke? hikhikhik. Takpe la kan, kan, kan, kannn.

Sabtu lepas Emak En Gaban ajak pergi beli jam dinding.  As you know, 'rumah kita' tu tidak mempunyai jam dinding. Al-maklumlah, budak canggih macam kami ni kan dah terbiasa tengok waktu dekat henfon. Sebab tu kami pun tak alert langsung la pasal jam dinding. Hehehe. Oh, Emak dan Ayah En Gaban datang 'rumah kita' dan stay dalam seminggu ni. Seronok En Gaban. Kerjanya membuncitkan perut je. Cis!

Memula Emak En Gaban ajak pergi Mydin, beli jam. Well, i kan over mengada-ngada. Takmau jam Mydin, walaupun ada jam Arsenal. Lepas tu kami ajak Emak En Gaban pergi Romantika. Wink! Wink! Pandai tak aku ajak Emak dia pergi tempat happening? Hikhik! Akhirnya berjam-jam kami kat situ. Hahaha!




Nampak tak harga kat dalam picha tu? Rm9.50 selepas less 50%. Tapi En Gaban taknak. Dia cakap takde jarum saat. Gedik kan. Pak cik Saad takmau?

Lepas tu kitorang beralih ke bahagian lain. Nak jarum saat jugak katanya.. Okay, cari la jugak jam yang ada jarum saat.




Yang ini ada jarum saat. Yang much better dari yang jam tadi. Yelah, harga Rm9.50 mana nak sama dengan harga Rm25 kan. Lebih cantik, lebih kemas.




Banyak pilihan kan. Tapi nampak macam lebih kurang sama je kan?




Yang ini idaman hati. Dah booked dah dengan En Gaban. Nak yang ini lepas kawen nanti. 
Hikhik!




Macam nak yang ini. Rumah pun kecik. Ada hati nak jam besar macam kat Dataran Merdeka.




Pencarian kami berakhir dengan dua corak ini. Cuba teka yang mana satu pilihan En Gaban. Wink!!
Kalau tanya aku, aku tak kisah.. Janji vantage :)


Lepas diskaun En Gaban bayar dengan harga Rm22.50. Emak En Gaban seronok melilau-lilau dalam tu, kitorang dah surrender dah. Haha. Nanti lagi banyak aku nampak, lagi banyak aku nak. Bahaya. Bahaya.

Untuk makluman, jam-jam tersebut takde cermin tau.. So, kena berhati-hati dengan jarum-jarum dia supaya tak bengkok ya.

Untuk senarai cawangan kedai Romantika ni, korang boleh tengok S I N I. Aku pergi cawangan Selayang Mall je.. Cawangan Wangsa Maju aku belum pergi lagi. Dah ada dua entry aku promote pasal Romantika ni (yang first dulu kat entry ini), korang bila lagi nak pergi melawat-lawat sampai sesat? Hehehe.

Okay lah, ni entry petang semalam punya. Dah pukul 4.30petang baru boleh nak update blog, tetiba eh?! dah pukul 5.00petang. Save to draf. Pagi ni baru edit. Jap lagi kita update lagi ya, insyaallah. Bye! :)




thanks readers!




Love,
Nursaila Norman!

13 comments:

cik mah said...

hehehehe...cntikkan jam2 kat ctu....seronok gak jalan2 untuk cr jam dinding..hehhee...sweet je...

LiNda said...

cantik!!! linda penah gi kedai ni kat wangsa maju, linda beli pasu bunga. hehe. Jam vantage tu memg cntik, dah aim nk beli..;)

Cik Saila said...

Cik Mah : cantik sgt sampai rambang bijik mata.. hehehe

Linda : saila belum g lg..huhu! nnt kita beli mcm2 lagi eh :D

Zaidalifah Hussin said...

BONDE NAK CARIK KAT NILAI 3 LA...

BIE said...

waahhh.. suka.suka.. saila sama mcm ibu bie.. suka vantage.. hehehe.. rasanya en.gaban pilih yang 1st (yg kiri) betul x? hahaha

nur anis said...

cantik..saya suka yang kanan tu..nampak lebih kemas..:)

ayut said...

En Gaban pilih blh kiri..sbb tak semak sgt mcm yg ada hijau tu.hahahaha..sesuka ati ayut teka :p
Pasni tgk jam dinding jela jwab ye :)

Gumiho Princess said...

A'ah la....cntk2
harga pn berpatutan...

Cik Saila said...

Zaidalifah Hussin : ohw,kat nila 3 pun ada ya..

Bie : wahh,saila sm geng dgn ibu bie lah ye..hehe

anis : akak xtau la mana kiri mana kanan..huhuhu!

ayut : suka hati je kutuk jam yg ada kaler ijau tu eh..hahaha!

Gumiho : ya,harga sgt berpatutan..tp kalau nk lagi grand haruslah lovely lace kan..tp mahal sgt la pulak..

nur anis said...

p/s : haha..yang kanan tu yang hijau.
lagi 1, saya dah update cerita tentang baraan..:)

Mr and Ms bOZhiCkA said...

Waaa...cik saila, vintageeeee..giler suke vintage nih...cantikkkkk...huhu..kat sine susah nak cari...

WhatIThought said...

ini dimana sist?

Nursaila Norman said...

dekat kedai Romantika dear..boleh google cawangan2 Romantika ya :)