CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 3, 2012

My First Tefal!!!

Hai!


Assalamualaikum.



Lunch kan panjang hari ni. So niat nak cari baju raya.. Tapi taktau la kenapa nafsu membeli baju dah tak macam dulu. Boleh bawak bersabar pulak. Hehehe. Yelah, dulu asal nampak je terus ambil. Tapi lately, dah tak macam tu. Sampai sekarang tak beli lagi. Takpe lah, baju baru jahit ada, boleh buat jadi baju raya.

So tadi bukan teruja nak beli baju kurung untuk raya.. Masa tengah melawat-lawat tempat barangan dapur tetiba terjumpa pulak frying pan. Terjumpa okeh. Bukan sengaja cari tau. Huhuhuhu!












Memang la terniat nak ada benda ni untuk "rumah kita". Tapi belum masa lagi.. Sebab harga dia pun tak boleh nak tahan. Tapi tadi promosi gila *abi. Jadi haruslah aku jadi gila jugak kan.. Terus pegang satu. Pastu pegang dua. Eh? Masak ke? Hahahaha. Masak la.. Takkan la tak masak dah kawen nanti. En Gaban kan suka makan. Hiks!! So, this is my first Tefal. Lepas ni kena ada lagi. Wink! 

Eh, tapi kan.. Bontot dia cantik kan? Sayang pulak nak guna. Haha! 

Tapi sebelum beli frying pan ni aku sempat beli kasut dekat Vincci. Dah lama tak beli kat Vincci. Tadi beli jugak sebab ada design yang simple. Sesuai untuk baju kurung dan jeans. 




Sejak dah dewasa ni dah takde dah istilah kasut raya, baju raya.. Dah kalau tiap-tiap bulan bershopping mana nak rasa semangat raya dah. Kan? Hehe! Tetiba teringat kasut Vincci tahun lepas. Ada dekat S I N I. Tapak dia sama. Tahan lasak. Selamber je shopping dekat Jln TAR dengan kasut tu. Sebab selesa, tak rasa sakit pun. Promote ke apa ni?

Baru kejap ni En Gaban SMS.

Dia : Sayang shopping apa tueee? Huhu.
Aku tau dia risau. Sebab aku dah bagitahu dia aku nak beli Tefal. Dia tau aku jenis menggila sikit kalau shopping. Huhu!
Aku : Beli tefal dua, dgn kasut baru. Takpe kan? Huhu
Dia : Huh? Total sume berapa?
Aku : bla bla bla bla $$$$$$$$
Dia : Huhuhu dia punya promote bkn main lagi. Mesti shomel2 tu kan.. Nak pakai kejap lagi la tu kan?
Dia refer dekat kasut. Hehe!
Aku : Mana tau ni???
Dia :Kalau dah namanya tata asalkan benda baru tak sampai rumah lagi nak pakai dah.

Okay, you know me better kan sayang? Perangai pelik aku ialah 'akan pakai barang baru walaupun bawak ke tido' Hahahaha.



maaf lah, entry ting tong hari Jumaat.



selamat berpuasa sayangs!



Love,
Nursaila Norman!


15 comments:

Rahmah said...

betul la..cntik plak bonton tefal tu..hehehe...jgn simpan je tau nnti....ksut tu pun cntik jg...

nur anis said...

si dia lebih memahami tu...hihi.. wedges tu simple je..cantik..:)

Cik Tqah said...

hoho..comel bontot tefal tu.. suke bunga tuu.. hihi.. same la kite.. tp cik tqah balik terus try..xdela pakai terus.. pastu syok sorg2

Kesuma Angsana said...

amboi shopping sakan yek

LiNda said...

Saila..linda mmg ngh kumpul duit nk bli set tefal. Tefal ni mmg elok tau,tahan lme..da la cantik. Vincci mmg ngh wat sale ,cntik..;-)

BIE said...

tefal selalu kuarkan bontot comel2 tu geram pulak! hehehe.. suka! cantik la saila :))

missina said...

woww,,suka jugk brg dapur nih,,tp yg tk bestnye dia tkde cover kan,,sy suka periuk yg ada cover,,hehee,,

zOeY zAu YaH said...

wah dh bli.ciri isteri mithali dah ada tu haha..kasut baru pastu trus pakai? sama mcm saya.jom geng haha..

Sally Yatiey said...

Kasut tu cantik! :D hee

Cik Saila said...

Rahmah : okay,tak simpan punya..hehe

Nur Anis : hehehe..memahami sesgt smpai takleh nak tipu..haha!

Tqah : best kan syok sorg2..hehehe!

KA : sikit jeee.. hehehe

Linda : tula.. brand bgs mesti wajib beli.. ;D

Bie :bontot comel2 eh? hehehe!

missina : a'ah..frying pan dia takde cover..huhu kena beli pot bru ada cover :))

Zoey : hahahaha! mithali lah sgt ye..bkn kita mmg geng ke? hehe!

Sally : saya mmg suka warna beige! senang nk matching :))

anaztasias nora aira said...

waaa mesti bertambah rajin masak ni hooreyyyyyyyyy !!

Petak Bunga said...

sapa tak tergoda tengok tefal polka dot... kena sangkut kat dinding, kasi nampak..& masak jgn hangus tau..

ayut said...

errr...nama ye tefel ea..smpi kat ayut kuali aje pangl yer.hahaha..ececehhh.'you know better me la en Gaban..' smga bahagia alalu both of u! :)

Cik Saila said...

nora aira : amin..haha..harap2 dgn ada kuali tu rajin lah nnt.. :D

Petak Bunga : tula,kena sangkut bg nmpk bontot polka dot tu..hehehe!

ayut : tefal tu brand je..hakikatnya nnt panggil kuali gak..hahahaha..tenkiu ayut!

Anonymous said...

Sesapa nak Tefal murah kat UK bleh tgk kat sini http://www.facebook.com/BarangSaleUk

Tefal, Clarks, Le creuset, Viners, Barang baby etc. Semua barang yg tgh sale kat UK. Sila la ye singgah.

-BarangSaleUK-