CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 15, 2013

Simple Update : OUR BIRTHDAY!

Assalamualaikum.































Terima kasih banyak-banyak kepada yang wish birthday dekat previous entry. Terima kasih tak terhingga. Yang doakan macam-macam, hanya Allah je yang mampu balas. sobsobsob!

Malam tadi sempat celebrate birthday kami secara aman dan terkawal. kehkehkehkeh!

Celebrate dekat rumah family aku, kalau nak celebrate kat rumah kami, ada nuget dengan sosej je. Muahahahaha. Aku tunggu Suami pulang dari konvoi pastu pergi rumah family aku sebab diorang dah suruh datang. Katanya ada kompang, gendang, bunga api bagai. Tapi tipu. Time-time tengah makan tetiba ada la bunyi bunga api. Taktau la macha mana yang main bunga api. Tau-tauuu je kami dengan celebrate. Terima kasih macha. Haha.

Kek, Leha buat suprise. Satay, Ayah buat suprise. Spaghetti, Ibu buat suprise. Kami, buat-buat macam oh, ada suprise ke. Cenggituuuu..

Aku rasa aku lah manusia paling bertuah sepanjang 27 tahun potong kek. Sejak umur setahun, sampai la umur 27 tahun.. Tak pernah lagi sekali pun takde picha potong kek. Dulu masa kecik, tiap-tiap tahun buat birthday party.. Picha Ibu dengan Ayah aku buat satu album. Lengkap tiap-tiap tahun. Boleh tengok muka sendiri memang jenis tak tahu malu depan camera. Muka selamber badak je. Janji potong kek pastu partyyyy! Dah kawen, dah besar panjang pun still family aku do something walaupun satay dan spaghetti sahaja. Terima kasih korang. Suami kena biasakan la aktiviti family aku, setiap birthday termasuk Hari Ibu dengan Hari Bapa biasanya kami mesti celebrate simple-simple. Janji duduk dan makan sama-sama.

Hadiah? No need.
Big celebrate? No need.
Romantic dinner? No need.

Dah cukup dah Suami, Ayah, Ibu, Leha, Miza. Enuf.

Hadiah boleh dibeli.
Big celebrate bila-bila pun boleh.
Apa yang orang tersayang kita cuba dapatkan walaupun harga rm3.50 lebih bermakna dari romantic dinner.

kan?

Walaupun hadiah cuma satu kiss, mesti la suka sampai bila-bila kan korang? ihikhikhik...

Dalam kenangan :

oh! birthday kami yang ke-27. tiada rahsia :p




Love,
Nursaila Norman!

14 comments:

cha said...

happy birthday you. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. eh muka u dgn husband u samala. serius :)

Nursaila Norman said...

cha : thank you cha <3
sama ke? huhuhu.. i lupa nak kira, u org ke berapa ckp mcm tu..hehehehe

Nuriesya Nadia said...

Hey hey , happy birthday mak jemah. May Allah bless both of you with joy and happiness. Cepat2 bagi kite anak buah. ^_^v

Mila Kamil said...

happy birthday Saila!

Diyana said...

hehe tu dia... kan dah celebrate kan.. heee~

Iera'ra Nordin said...

happy bday saila ..
kan da celebrate together-gether tuh
sweet je
heee...

Rina Ellisa said...

happy birthday saila :D

FIFI said...

happy besday Saila..

NurSalihah Norman said...

chantek kek tu, ahaks! hahah :p

khadijah said...

wah kek mengancam ok.. leleh2 air liur tengok.. happy belated birthday saila.. baru perasan muka saila dengan hubby saila sejibik okey.. panjang jodoh..amin :)

Cik Puan Rara said...

eh buffday u oolss sama ke? eh muka u ngan hub u sama lah dear.dear sory lama x jenguk u.bz sket.dgn anak ag.heheh.neway happy belated buffday syg! may Allah bless u always. =) muuuaahhhhhh!

Kesuma Angsana said...

happy birthday again to both of u.. moga kekal bahagia selamanyer yer

cik hani said...

Epi belated brtday.semoga bhgia selalu

Zana Adieyza said...

happy belated birthday dear.. semoga terus dimurahkan rezeki..

hadiah tu mmg x penting.. yg pntg insan yg kita sayang sentiasa ada di sisi kita waktu senang ataupun susah..