CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, August 29, 2013

Review : Shawl Raya

Assalamualaikum.


Baru berkesempatan nak share DIY : Shawl Raya yang aku buat masa Ramadhan haritu. Tetiba pulak memalam ni ada kesempatan kannnn.. Nampak sangat curik tulang di malam hari. ihehehehe! 

Mari kita lihat hasil shawl raya versi Nursaila Norman :)








Setakat ni berulang-ulang kali aku pakai shawl ni sampai cousin aku si budak kecik sorang tu tegur 'semalam you pakai tudung ni jugak kan?' Sabarrrrr jelah aku. Sokati lahh. Ciss.

Walaupun hakikatnya aku tersalah patch lace, patutnya aku lilit ke kiri. Tapi bila dah siap aku kena lilit ke kanan. Gila janggal. Huhuhuhu. Nak nangis dah time tu. Tapi malas la nak bukak balik pastu jahit semula. Redha jelah kan. Lepas dah pakai dua tiga kali tak janggal dah, yay!

Bahan yang digunakan untuk detailing cuma :

1. Lace
2. 3D Flowers saiz paling kecik
3. Pearls

Sukaaaa sangatttttt shawl ni. Masuk bakul angkat sendiri ye dok? Lantak. Haha.

Eh! Jap, saje nak promote blog Ayah sendiri. Boley eh,eh,eh? ihiks :)






Love,
Nursaila Norman!

8 comments:

BIE MOHD said...

saila!!! seriously cantik!

fall in love

safurara said...

Babe nk 1.hehehee.lace tu beli kat mana.lawa gila kot.

Fahimah Mahayuddin said...

wa..cantiknya! suka nya shawl awak ni. imahpun suka men DIY tapi since pregnant ni penyakit malas tu berterpa datang. hehe..

Orked said...

cantekkkk!!!! saila hebat!! hehehe =)

Rina Hamid said...

cntik la saila! pasni boleh buat jual. rina da pencen buat2 cmni. xlrt.huhu

AyongAtikah Zaid said...

cantik3!!ayong pun jenis suka pakai shawl...best jugak klu buat mcm ni kan...=)

Sha said...

Saila sangat kreatif...

Unknown said...

cantekkk dear