CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 19, 2013

Aku Taktau Nak Letak Tajuk Apa Sebenarnya. Haha!

Assalamualaikum.



Sejak dah kawen ni aktiviti kami berdua banyak berubah. Dulu style orang bujang, sekarang ni lain sikit dari zaman bujang. Kena la macam style orang dah kawen kan? hiks.

Asal hujung minggu je wajiblah aktiviti kawen-kawen kan. Ada yang sempat kami ambil gambar, ada yang tak. Dah every week ada wedding, kadang-kadang tu rasa nak pakai jeans je. Huhuhu. Dah lama tak buat baju kurung. Motip?




nampak tak background untuk photobooth sekarang style black board.
cantik takk?!
gambar no 2 tu macam aku pregnant je kan?
muahahahaha. fail!



door gift wedding gambar no 1 : red velvet


door gift wedding gambar no 2 : gula-gula kacang


Lain-lain wedding takde snap gambar sebab rushing nak ke tempat lain. Maaf. Huhuhu. Selain wedding, malam-malam kami dah jarang melepak mamak sebab taktau lah kenapa. Salah satu sebabnya ialah aku sibuk buat tempahan. Ini pun satu hal. Tempahan pertama luar dari KL dan Selangor, aku tak snap gambar. Dah pos baru teringat, eh! tak snap gambar rupanya. Tempahan crepe paper dengan small pillow. Nasib baik ringan. Huhuhuhu. Customer nak sebijik macam gubahan hantaran aku. Tetiba aku rasa macam small pillow dia lagi cantik dari small pillow aku. Haha.

Disebabkan all out buat tempahan sampai pukul 1 pagi everyday, mesti lah lapar kan? Jadinya kami supper dengan maggie sahaja. Kesian Suami. Bini masak maggie je malam-malam buta. sobs! Eh kejap, macam dasyat sangat je buat tempahan sampai pukul 1 pagi kan? Biasa la, bermalas-malasan dulu, lepak-lepak dulu, pukul 9, 10 malam baru start. Huhu.


Maggie edisi malas dalam bekas plastik dari daiso je. Actually tak pernah try pun makan maggie dalam bekas tapawer macam ni. Saje nak feeling-feeling zaman U. Hoho! Kalau maggie edisi rajin aku wajib tumis bawang sampai wangi lepas tu masukkan serbuk kari adabi dengan air. Campur carrot, telur baru besh! 

Nampak tak crepe flowers tu? 150 kuntum. Terima kasih Fisah :)

Ini pun maggie murtabak edisi malas. Kalau maggie murtabak edisi rajin letak sosej. Nak sedap lagi buat sambal ayam campur kubis sikit. Kesian Suami. Dah la maggie. Maggie malas pulak tu. Damn you saila.


Ini pulak nasi ayam area Zoo Negara. Specific area tak pandai nak cakap. Huhuhu. Suami yang kenalkan tempat ni beberapa tahun yang lalu. Minggu lepas aku rajin ganti puasa, tetiba teringinnnn nak nasi ayam. Mintak dengan Suami nak nasi ayam ini. Ya Allah, nikmatnyaaaaa.. Semuanya sedap. Lagi-lagi taugeh tu. sobs! Tau lah puasa, memang lah sedap kan. Hehehe.. Hari ni tak puasa Suami nak bawak tak? Wink! Wink!

Okay lah itu je. Malas nak menaip sebenarnya. Macam takde idea. Huhuhuhu! Sekarang faham kan kenapa tajuk entry ni macam mintak caruts je. 





Love,
Nursaila Norman!


16 comments:

Nuriesya Nadia said...

Macam dap je nasi ayam tu. Macam terliur je. Hahaha. Kesiannya kakak kita busy. Sobsobsobs. Rasa bersalah pula pasal veil. Y____Y

Cik Puan Rara said...

u cantik je.kurus je sailaaa oiii~ hehehe.eh creatip gila photo booth tu.lawa!

Nursaila Norman said...

NN : akak yg rasa bersalah takut x perfect nanti :( doakan la cantikkkkk.. T____T

Rara : u nak turunkan berat badan kan? cpt2..i support nih! tanpa perlu tutup blog okehhhh.. :D

Ann@zanyra said...

nasi ayam melawati..telan air liur..taugeh!suke!!

Montana said...

dan2 aku rasa lapaqq jaa..hahaha

cik mah said...

Cantik n menarik photobooth skrng kn..kita dulu biasa2 je...saila maintain je,...comel...wah smlah kita...walaupun full time housewife..ttp siapkn temphan smpai ke mlm...hehe

Cik Puan Tqah said...

cntik gile photobooth

DYatie said...

Kretip orang2 zaman skrg kan? Saila tu salah sorg yg kretip. Nak arissa menuntut ilmu boleh? Haha.

dhiera said...

menarik la photobooth dia. mana dorang dapat vendor buat gitu

bz ye saila dgn biz dia!

Hijabi Doll said...

i suka fotobooth cmtu. btw tudung kuning cantek. sukak! mkn megi plg best in d world wlupun x menyihatkan. kan kan kan. huhuhu

MAY said...

dah berhijab?tahniah.. ;)

Sharz said...

lagi advance photobooth tahun ni dan doorgift pon simple tapi menarik!!!

dapnye maggi..tapi skrg kite takleh nak makan selalu...huhu...

ezan said...

sedapnya nasi ayam tu, lapa pulak tengok time ujan-ujan nie!

kak jelesnya tengok lepas kahwin pun badan still maintain kan! hehe pic no 2 tu, muka akak dengan suami seiras gila ;)

Kesuma Angsana said...

hehehe... maintain cantik & sweet sgt !

Cutella said...

Foods here looks delicious!

ayut said...

Haahla..musim ea backdrop gitu.terbaik ni..tp mustahil la ayut nk bt yer :p