CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 22, 2013

DIY : E-Day Veil

Assalamualaikum.



Actually ada kisah tak best disebalik the making of E-Day Veil ni. Kisah tak best ialah aku tak jumpa lace pink yang cantik yang sweet. Semuanya macam mak jemah nak pergi Malam Gala tema Gila-Gila je aku tengok. Over pink yang ntah hape-hape, lepas tu bunga besar gedabak macam bunga raya pun ada. ihe! Kuajaq aku kan.

Tak, maksud aku kalau bunga besar gedabak, pink pulak shocking pink, mana datang sweetnya kan..

Jadinya aku frust macam nak mati. Berkali-kali aku berulang ke kedai cari lace. Still takde yang sweet. Aku pulak tak ke Jakel. Maaf lah, Jln TAR dengan aku dah tak sinonim. Sejak bila? Sejak i olls dah ada Suami. Wuwuuwuuuuwwu!! Aku tak prefer Suami tunggu aku menghadiri sesi belek membelek. Sedangkan dia berdiri tengok aku bercangkung-cangkung cari benda yang biasa-biasa je sebenarnya. Huhu. Kesian Suami nanti. Kesian aku jugak, nanti aku kena upah dia macam-macam. Eh, macam anak kecik pulak. hiks.

Cut it short, aku beli jugak lace pink. Tapi aku rasa macam bodoh je lace tu. Suami cakap macam style India. Pulak. Baru-baru ni aku beli lagi sekali lace. Aku nak jadikan dia sweet-sweet. Sumpah aku fail. Aku rasa fed-up je. Sedih. So, malam tadi aku try. Try and Error. Kalau jadi, jadilah. Kalau tak.. 


































Veil baru siap sikit, macam dalam gambar. Tu baru nak mula sebenarnya. Basic dulu. Nampak tak lace tu tak berapa nak cantik (sobs!). Aku pun buatlah beberapa jenis 3D flowers, dengan harapan dapat menaikkan seri veil. Tapi semua 3D flowers aku macam hampeh. Sampai la malam tadi, aku buat 3D flowers versi sukahatiaku.


tapi tak.

Sebelum continue, aku nak share dekat sini, kot-kot ada yang sudi nak bagi cadangan. Kepada bakal pentunang. Gila kau, ada ke word pentunang? Maksud aku orang yang nak bertunang tu lahhh.. Okay ke tak ni?

sobs!




Love,
Nursaila Norman!


12 comments:

S. Faezah said...

mood nk buat veil blom kluar 100% lg kot saila..keep calm n be creative! hihih

Nuriesya Nadia said...

Kita tengok macam omey jeee. :D

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Bestnyaaa ..lamanya tak ber diy huhu

cik mah said...

nmpklagi cantik bila ada 3d flower tu...kiut je..suka2..

cik hani said...

Saila..lace tu masih cantek lagi la..lawa jugak tapi a bit besar2 bunga dia..

bunga yang saila wat cantek jugak laa..jgn risau eh..

kite berkenang je..

Affy Afiqah said...

akak, cantik dah veil tu, tu pun sweet dah :)
nanti boleh tempah kat akk jela ek veil time wedding ika hewhew

farhana effa said...

3d flower tue naikan veil nie.. myb boleh tambah/tabur pearl lagi... untuk nampak xclusive

Petak Bunga said...

kalau tukar kainya putih dan lacenya pink atau sebaliknya..sweet tak?

oshinz said...

alamak.. kite pun rasa lace tu macam tak okay..

oshinz said...

saila.. maybe boleh buat macam link ni:

http://www.etsy.com/listing/109744137/highly-embellished-bridal-veil-with?ref=market

http://www.robinmcquayanderson.com/julie-and-kevin-a-delray-beach-fl-wedding/

take out the lace please.. hehe.

Nursaila Norman said...

thank you for the feed back semua!
i'll try my best.. :)

oshinz : thank you dear,nak take out the lace mmg x boleh dah..sbb itu je lace yg ada..nak tak nak kena la usaha cara lain utk tenggelamkan lace..bg veil nmpk better.. huhu

ayut said...

Kain tu kot yg pink sgt....bnga tu tak naik..so jd xsweet.huhu.xde veil warna sofy ckit ke kak...? Bnga 3d tu mmg cun dh..