CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 8, 2013

Teaser Anniversary : 8 November

Assalamualaikum.





















Teringat masa buat preparation last minute. Hari-hari terakhir. Especially Preparation 10. Ya Allah, bersyukurnya aku pernah tulis sesuatu. Sebagai kenangan. Serius tersengih sorang-sorang masa baca entry persiapan simple simple yang aku buat. Macam kelakar pun ada akak korang ni buat entry. Hehehehehe..

Excitednya nak kawen sama gemuruhnya nak jadi isteri. Terujanya nak menikmati majlis nikah dan resepsi, sama gerunnya nak melangkah ke kehidupan baru. Tapi bila teringat wajah lelaki yang kita sayang. Yang kita idam jadi peneman setia sampai syurga, hati jadi lega.

Last-last minute persiapan, aku tak boleh nak fikir banyak benda. Yang penting semua selesai. Tak sabar-sabar nak tunggu majlis habis. Penat rupanya jadi pengantin budget ni. Huhuhuhuhu!

Kalau lah aku anak Dato Datin.. Tak perlu kot aku buat itu ini. DIY itu ini. Try and error itu ini. Serah je bulat-bulat dekat vendor. Bukak blog, tinggalkan email mintak quotation. Opppsss.. Senang kan? Aku pengantin budget, kena pandai-pandai berjimat. Jenuh lah DIY segala bagai. sobs!

Sambil-sambil tu dapat la asah bakat. Berbakat ke tidak? Suam-suam kuku je dek non. hikhik!

Esok genaplah setahun. Hati berdebar takyah cakap. Mungkin terlalu banyak susah senang aku dan dia lalui hanya untuk sampai ke hari ini. Ya hari ini. Alhamdulillah, tertulis jugak jodoh aku dengan dia. Harap tulisan jodoh kami sampai Jannah. Amin.

Setahun yang lalu, 8 November jugak.. Jatuh hari Khamis. Aku tengah bergigih-gigih buat pelamin takde panel. Pelamin takde stage. Sedih kau! Pelamin koboi. Lantak. Tau tak betapa susahnya aku marah-marah Fan Flowers yang aku buat sebab dia taknak melekat kat. Hanginnn je satu badan. Sebab nak kawen kan, so chill je lahhh. Walaupun hakikat aku rasa nak makannn je Fan Flowers tu!

Hal paling aku terkilan mestilah pasal pelamin nikah. Kalau lah aku amek cuti lebih awal. Kalau lah aku persetankan kerja-kerja ofis. Kalau lah aku membelakangkan saje hal-hal ofis. Aku nak buat leeeebihhh elok. Wu Wu Wuuu Wuuuuuu!!

























Hati jadi sejuk bila cousin Suami sudi publish dan memuji dekat FB. Menitik-nitik air mata u ollssss. Huhuhuhuhu! Terharu. Tapi masih tak puas hati! Dasar tak bersyukur.

Aku bersyukur Ya Allah. ihehehe :)

Korang pun mesti terkenang-kenang ye tak? Korang pun mesti excited celebrate Anniversary kan? Semoga doa-doa yang kalian berikan kepada kami, berbalik kepada kalian semua. Terima kasih tak terhingga :)





Love,
Nursaila Norman!


11 comments:

Nuriesya Nadia said...

Sweetnyaaa ! Nak cake tuuu. :D

cik hani said...

Yup.. Sangat eksaited ok..

Saya pun DIY banyak benda jugak untuk kawen

cik mah said...

Pelamin saila mmg cantik..simple tp mmg puas hati r tgok..cntik...wahhh...kek tu sebijik lah..sweetnyer!!!

Hijabi Doll said...

sailaa nak kek tu! awt tempting sgt? uhuhu.

Yna said...

sweet dan sangat kreatif tang pelamin tu..tak pernah imagine pun nak buat macamtu..hehe..
btw, kek tu nampak sedap gila..=)

DYatie said...

kite kalau reti dan berbakat mg nak diy jugak. tapi jari jemari kayu! hahahahaha.

Cik Puan Rara said...

tol tu saila.mmg sampai skrg terkenang.wei cantik kek wei.

Kesuma Angsana said...

mmg terbaik sgt KA suka!

Aty_Fared said...

Mmng kalau terkenang jerit perih mase nak kawen tu...berbaloi dan puas hati terus lupe penat tu.. sweet jer..skrg nk masuk setahun dah yer.. :)

Sayangku Zie said...

eh kita 4 nov.. sambut ala kadar bercuti bersama family

Z@i Z@mR33 said...

pndainya wat pelamin...klau sy la trus xde pelamin kot