CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, May 28, 2012

Jom intai-intai Kasut Kahwin

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua






171 days to go!
fuh!!
itu pun pada tarikh 22 Mei. sekarang dah 28 Mei. O.o


Back to the simple list yang aku dah buat, banyak jugak benda-benda remeh yang aku belum mula lagi. Tetiba nak cakap pasal kasut. Sabtu lepas Nisa, kazen aku suggest nude color for my wedding shoes. Kitorang google sambil lepak atas katil. Result memang best. Semua aku nak. Huhuhu. Kalau cakap pasal kasut aku memang tak berkompromi. Huhuhuhu!

Tapi picha(s) kat bawah ni apa yang aku jumpa dalam Facebook. Page ChristyNg.com. Saje aku kongsi dekat sini. Jom!












1







2







3







4







5


Mana satu eh? Kalau ikutkan semua pun aku suka. Weeee :)


Kasut dekat dewan kena paling selesa, sebab nak kena banyak berjalan dari meja ke meja. Pastikan keselesaan melebihi appearance. Nanti terlalu nak yang cantik tapi tak selesa, habisla. Kena pakai selipar je lepas tu. Hehe. Kasut nikah tetap nak jugak walaupun dah sah-sah tak pakai lama. Nak jugak. Tak kira. Wink!!

Beberapa perkara dalam semangat men'diy' :
1. Lace sudah di patch dekat baju nikah
2. Sedang mem'beads' baju resepsi
3. Sedang menambahbaik beads dekat veil nikah
4. Menyambung semula menjahit chiffon untuk hand bouquet
5. Memotong kertas untuk buat burung
6. Akan menyambung semula membuat corsage yang terbengkalai

Banyaknya?! Tu belum masuk bab centerpieces, hiasan hantaran, bilik pengantin. Oh no! Lagi 5 bulan je lagi Cik Saila. What are you doing? Kalau lah boleh bawa segala benda tu ke pejabat.. Kan best :(




thanks korang!




Love,
Tata!

7 comments:

Cikpuan rara said...

num 3 tu mcm kasut adik ipar akk.cantik.

My Life's Journey said...

wahh semuanya cantik ..bestnya .. bab2 tentangpersiapan kahwin ni sangat seronok dibuat tau (^_^) .. umi doakan agar persiapan dear berjalan dengan lancar :)

My Life's Journey said...

wahh semuanya cantik ..bestnya .. bab2 tentangpersiapan kahwin ni sangat seronok dibuat tau (^_^) .. umi doakan agar persiapan dear berjalan dengan lancar :)

Saya Disini said...

cntiknye

LiNda said...

linda suke kasut yg last tu, sgt cantik. Warna pun nice. Go go go saila, selamat men'DIY'...

NadNod said...

suka kasut yang ada lace. semuanya suka :D cantik!!

nora ramli said...

mane nk cari kasut no 3 tu ek?hehehe..