CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 25, 2012

Pekak Dah Mati Malam Tadi

Hai.



Assalamualaikum.


Taktau nak tulis macam mana. Masih sedih, tapi aku patut lebih gembira kalau dia dah takde kan. Sekurang-kurangnya aku tau dia tak sakit-sakit lagi. Tapi tu la.. Aku taktau nak suruh diri aku rilex macam mana. Sebab aku memang betul2 rasa kehilangan dia.

Sakit-sakit tekak aku tahan sedih ni.

Untuk masa ni maybe aku tak kuat lagi nak tulis pasal dia. Tapi aku tetap akan tulis sebagai kenangan. Dia bukan la kucing aku yang pertama, tapi tiap kali kematian kucing kesayangan, aku tetap sedih berhari-hari. Itu normal kan?

Pagi ni sesaat lepas terjaga dari tidur, terus dalam hati berdetik 'pekak dah takde'. Sebelum aku sedih cepat-cepat aku bangun masuk bilik air. Masuk bilik air teringat dia. Sebab dia selalu masuk bilik air untuk minum. Sungguh aku tak kuat. Nak tak nak air mata jatuh jugak time ni. Hadoi.

Pagi ni memang lemau. Nak buat keja pun takde semangat. Malas je. Asyik ingat dia. Nak update apa-apa pun takde hati. En Gaban suruh aku fikir positif dengan kehilangan dia. Aku harap apa yang En Gaban cakap betul lah. Dia tengah happy dekat sana, tengah main-main.

Buat masa ni aku tak boleh tengok picha dia. Memang aku taknak tengok. Nanti aku rindu, aku sedih. Tadi bukak blog adik aku Leha, ternampak picha dia dekat side bar. Terus aku klik 'X'. Rindunya.

Meeting pukul 9.30am, harap-harap meeting nanti boleh buang perasaan sedih aku kejap. Dan harap-harap takde sape tanya kenapa mata aku bengkak-bengkak hari ni.

Pekak, kakak rindu.




thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!

13 comments:

anariffin said...

la ye ke...sabar tau saila..betul cakap cik gaban tu..die happy tao kat sane..temao sedih2 ok..t die sedih jugak...

nur anis said...

akak, jangan sedih sedih ye...pekak dah tak sakit dah...lagi seksa bila kita tengok dia sakit tak bermaya kan...

Zila Zainal said...

kucing kita pun baru kuar wad. kena gigit dgn kucing lain pastu infection. tu kat rumah tu tgh quarantin.. jgn2 sedih2 ye.. dia masuk syurga :)

NurSalihah Norman said...

aku pun taknak sedih, tahan nangis... tapi, baca je entry kau terus menangis... malu je abg2 ofis nampak :p takpe, kita doakan yg terbaik utk dia k? Johnny kan ada? :D

my pillow talk said...

banyakkan bersabar k. kite faham perasaan awak tu. kite pun sama, time anak kucing kite takde dulu. menangis2. huhu.

dia bahagia di sana. :)

ayut said...

la..yeke..bkn aritu bru bwak pekak g jmpe vet ke?umor pekak tak panjang...xpe ea kak.akak dh jg dia.mesti dia tak mau nak susahkan akak lg..lgpon akak nk kawen dh.mgkn di a pk bek di apegi dulu sbb tkut sshkn akak.sabar ea..xmau sedih2x :)

chu-E zHuL said...

weh aku tumpang sedih & tumpang nangis skali sob sob sob T3T

Mr and Ms bOZhiCkA said...

Sabar ye dear Saila...

Kesuma Angsana said...

cheer up dik!

GtHans said...

sabar yer..si comey dah aman di sana..

cikCT said...

pernah jgk kematian kucing2 kesayangan.. blh mkn berminggu menangis kan diorg T_T

LiNda said...

ala..sedihnye. sabar ye saila.Linda paham pe yg saila rase

BIE said...

saila sama mcm bie, gerenti nangis berhari2. bila tengok gambar lagi la... xpe, let it out!