CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 24, 2012

We : Mr Gaban, Ms Gaban & Burger King

Hai.


Assalamualaikum.


Welloww! Aku masih dipejabat, menunggu En Gaban dari KL jemput aku pulang.. (apasal macam bunyik Indon ni?). Malas dah nak naik ERL. Walaupun laju tapi Rm9.50 sekali naik. Gaji esok, jadi hari ini haruslah berjimat cermat. Hehehe!

Disebabkan semua orang dah balik, dan aku pun dah settle kan beberapa benda yang tertunggak (benda remeh temeh aku memang suka tunda2), tak tau nak buat apa dah sorang-sorang ni, jadi aku nak update pasal kami boleh eh. Dah lama tak update pasal kami kan.. Ecehhh. Perlu ke? Haha. Tak kira.. Hiks!

Sabtu aku kena hadirkan diri ke UTC, Puduraya KL (kalau bkn sebab kerja tak kuasa aku bangun pagi-pagi hari sabtu). Pagi-pagi dah sampai Puduraya En Gaban hantar. So Ahad baru boleh berpoya-poya dengan En Gaban.

Permintaan aku untuk weekend baru ni ialah nak makan Burger King dengan En Gaban. Sebabnya, sepanjang tempoh kitorang berkawan ni (6 tahun lebih), belum pernah pun kitorang makan BK. Motif?? Sebelum En Gaban jumpa aku semula (walaupun dia berusaha keras cari aku - harus mention kat sini HAHAHA!), dia terkawan (ter okay. wajib aku mention ter) dengan sorang awek nama Fasha Sandha. Disebabkan awek tu suka pow En Gaban (sejak bila aku pandai guna perkataan pow ni?), so ada la part kelakar berlaku. Masa diorang jmpa dekat Mid Valley (sebelum tu awek tu pernah bagitahu dia anak orang kaya, bapak dekat USA bagai tapi kuat pow duit orang. apakah), diorang masuk BK. Boleh tak En Gaban makan sorang je tanpa belanja awek tu? Awek tu tengok je okay. Kejam. Hahaha. Tapi btl jgk, asyik nak pow duit orang je apa kes. Kata bapak dekat USA.. Takkan BK pun nak pow duit orang. Aku dengar cerita ni memang terkejut la.. En Gaban sekejam itu ke? Hahaha.. So, aku pun request la nak makan BK sebab tak aci la Fasha Sandha tu je pernah masuk BK dengan En Gaban, aku pun taknak kalah gak la kannn.. Hahaha. BK tak hot ke hape ke pedulik apa aku. kehkehkeh!

Tapi sebelum makan BK, En Gaban paksa aku ikut dia masuk MCTF'12 (Malaysia Career & Training Fair 2012). Dia nak drop resume dekat beberapa company favourite dia. Aku pun dengan terpaksa (hehe..sorry B) ikut la bontot dia. Lepas tu baru makan BK. Pergh, halangan btl nak makan BK ni kan.

On the way cari BK (cari ya, sebab kami jejak Mid Valley ni belum sampai pun 5x. dasyat tak? dasyat tak?)  
terjumpa la macam-macam kedai yang buat aku semakin kelaparan macam tak makan 3 hari. Damn.



Misi mencari Burger King kau.. Siap betapa kat situ baca directory. Hahaha



Masuk Bread Story. Lapar kannn.. Tak jumpa BK, aku tergedik-gedik nak roti. 



Our BK!! Tak gah pun, tapi okay apa.. Janji kenyang. Heeee!



Ini muka orang kenyang telan BK. Muka aku memang takde make up. So jangan off PC okay! Hahaha.


Puas sudah hati aku dapat makan BK. Selepas 6 tahun kawan, baru semalam dapat makan which is 45 days before my solemnization day with En Gaban. Opss, oppsss!


korang sudah BK dengan buah hati pengarang jantung? waahh, gituuu!





thanks korang!




Love,
Nursaila Norman!

5 comments:

Diyana said...

saya sudah lama BK dgn BS saya... time awal2 kenal dulu...
tp kitorg dh stop... ahakz!

anariffin said...

oooo..ana pun dah bk dgn cik tunang..haha...asal balik kampung..mesti tapaw bk gombak dulu..walla..haha

ayut said...

:) suke la tu...hahaha.akhirnya.dh fair.kat Mid tu selagi kaki tak sakit mmg takkan jumpe ap yg dicari.tau dah...ayut BK lom lg..KFC slalu sbb dia suke..ayut pulak smpi bosan dh :D

nur anis said...

alaaa..saya belum pernah lagi..ni yang nak berBK dengan si dia jugak ni..haha

NurSalihah Norman said...

ehem... macam kenal je yg brg2 tu heheheh...