CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 26, 2012

Preparation #1

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua





Selamat pagi!

Bercakap pasal persiapan ni majlis aku takde la banyak benda nak dibuat. Sebab nak menyenangkan hidup aku dan poket juga. Hikhik! Macam orang lain, banyak betul benda-benda dalam majlis dia. Bila compare dengan aku punya rasa macam 'erk, betul ke wedding aku nih?' haha. Terus rasa macam aku ni alien pulak. Ceh.

Serius, majlis aku hanyalah tentang nikah dan majlis makan. Itu sahaja. Tolong jangan menjangkakan sesuatu yang lebih dari itu. Tiada pelamin sebab aku dan dia tak suka. Haha. Tiada kek sebab aku tak berminat. Dia? Rasanya tak berminat juga tu. Kan? Betul la tu kot. Haha. Sekarang dah nak habis bulan Mac. Bulan April ni kerja dipejabat pack. Tapi kena jugak usaha curik2 masa. Dah kena serius nih. Tak boleh main-main lagi dah. Mana yang diy tu sila serius ya Cik Saila. Jangan lengah-lengah dah.

Semalam tempah baju nikah di tempat yang sama dengan baju resepsi di dewan. Hantar ikut ukuran yang sama dengan baju resepsi. Cuma part kain je lain sikit. Takde banyak songeh. On je terus. Malas nak fikir sangat.

Susulan dari entry ni aku dah boleh tarik nafas lega. Baju resepsi dekat dewan semuanya okay. Bagi biji mata sendiri, aku dah puas hati sangat-sangat. En Gaban pun suka. So ber'double' la aku puas hati. Hiks! En Gaban pulak excited dapat try seluar baju melayu (resepsi) dia. Siap MMS. Seluar je okeh. Tetap excited. Ceh!





baju ni kosong lagi sebab belum di'patch' dengan lace dan di'beads' dengan manik
ntah bila nak mula ntah
simple rite?
yup.
tak suka yg grand. taktau lah kenapa.

ni masa mula2 dpt baju. belum cuci dan iron. bau kain dan benang lagi. hiks!



thanks korang!



Love,
Tata!







15 comments:

Saya Disini said...

cntik...simple but nice

NuZuL HaiRi said...

bgs.. sgt2 bsederhana.. tahniah :)

Liza Razak said...

simple tapi cantik..saya pon suka yg simple2 je

Munnafendy said...

yg simple tu la best!

cIk JanNah said...

nanti dah patch dengan beads & lace sure lg cantek. jannah suka bau kain baru. kalau boleh tak nak basuh. haha jakun gyle

ciksukaberangan said...

cantik3~ bestnye tak payah sanding semua..uu~ teringin nak kahwin macam tu gak nanti. doakan ehh! moga Allah permudahkan semua urusan anda :)

Cik Saila said...

Saya Disini : terima kasih byk2 dear :)

Cik Saila said...

Nuzul : alhamdulillah, terima kasih :)

Cik Saila said...

Liza : sy mmg suka yg simple2..tp baju2 liza sume sy suka..hehe

Cik Saila said...

munnafebdy : yeke? yeahhh.. :D

Cik Saila said...

jannah : kita pun! selalu pakai dulu baru basuh..haha

Cik Saila said...

ciksukaberangan : sy doakan.. :) sy mmg xsuka grand2..nk mudahkan kerja je..xmau pening2 kepala..huhu..terima kasih byk2 sbb mendoakan urusan sy. <3!

zOeY zAu YaH said...

simple tp cantik..nanti dh tambah beads dgn lace semua mesti lgik cantik nih...nanti kawen bubuh gambar byk2 tau..hehe

Cik Saila said...

zoey : bubuh gambar byk2? wahh..siap remind lagi tu.. haha ;)

CIK MAY said...

aah kan..buat simpel mcm tu pun ok jugak...