CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, March 11, 2012

'dah satu dekad kita kenal'

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Pada hari jumaat baru-baru ni, balik dari ambil aku dari Putrajaya sebab overtime tu kitorang singgah makan sekejap. Sampai-sampai je kat tempat makan tu, ada episod Walking Dead pulakkk.. Apa lagi, terlupa terus yang En Gaban ada kat sebelah. Hikhik! Tengah busy melayan WD, En Gaban cuba memberitahu aku sesuatu. Tapi mata aku still kat TV. Tengah gerun-gerun tengok zombie dalam TV tu okeh.. En Gaban ni punnn. Dah habis part zombie tu baru aku tersedar En Gaban ada kat sebelah. Eh? Hahaha..

Masa tu En Gaban sudah merajuk. Hahahaha.. Rupanya dia nak bagitahu yang kitorang dah satu dekad kenal, berkawan. Eh, kejap.. Rasanya aku dengan dia baru je lima tahun.. Kan? kan? kan? Rupanya En Gaban kira sekali sejak hari pertama dia masuk dalam kelas aku masa kitorang tingkatan 4. Tu lah hari first dia jumpa aku. Aku time tu? Buat tak tau je. Hahaha.. Ada budak baru masuk kelas aku. Lelaki pulak tu. Apa aku kisah. Hahaha.. Tapi aku tak berkawan pun dengan dia. Jual mahal. Muahaha.. Umur kitorang 20 tahun baru kitorang berjumpa semula. Drama sangat kan? kan? kan? 

Jadinya sejak hari pertama dia nampak aku, jumpa aku iaitu masa umur kitorang 16 tahun, sekarang ni umur kami 26 tahun.. Makanya cukup lah satu dekad. Aiyoooo.. En Gaban memang suka mengira hari-hari yang aku sendiri tak terfikir, tak teringat. Huhuhu.. Terharu la pulak. Ni yang sayang En Gaban lebih ni. Hikhikhik!

Syukur alhamdulillah.. Dah sepuluh tahun kami kenal. Walaupun terlalu banyak dugaan, tapi alhamdulillah, sampai juga ke hari ini :)

Nak menghalalkan yang haram bukan mudah. Tapi kami tetap berusaha menghalalkan semuanya. Doakan kami cepat-cepat bernikah dan jadi teman sebantal pula lepas ni :)




*saya sayang awak teramat sangat*





thank you!




Love,
Tata!


2 comments:

Saya Disini said...

tahniah..semoga berbahagia selalu bersama pasangan

Cik Saila said...

Saya Disini : terima kasih :))