CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 20, 2012

Happy Birthday Ifah!

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Firstly beribu-ribu keampunan aku minta dari Ifah. Aku lupa birthday dia.



Semalam 19 Mac 2012 birthday Ifah, kawan dunia akhirat aku. Takde alasan aku boleh bagi kenapa aku lupa birthday dia. Nak kata tak tengok tarikh, aku tengok berkali-kali semalam. Tapi tak tau kenapa tak terdetik langsung nak teringat bahawa pada 19 Mac setiap tahun adalah hari lahir kawan paling akrab sendiri.

Baru je kejap ni aku baca blog dia, dia post pasal wish-wish birthday dari kawan-kawan dia. Wish dekat FB dengan HP. Terus aku rasa aku kawan paling kejam sekali. Langsung tak buat reminder? Tak catat kat kalender atau apa saja ke? Tak. Memang tak.

Aku selalu minta tolong dari dia bila susah. Aku selalu cari dia bila aku sedih. Aku wajib jumpa dia bila aku betul-betul sedih dan kecewa. Tapi nampaknya, aku la kawan dia yang paling last wish birthday dia. Oh, mungkin aku jugak satu-satunya kawan dia yang lupa pasal hari lahir dia. Kejam kan? Aku bold kan sebab aku sangat-sangat disappointed dengan diri sendiri.

Ifah, aku tau kau baca entry ni. Please forgive me. Bukan sengaja nak lupa birthday kau. FB? Aku dah lama buang FB dari hidup aku. Sebab dia useless dan meleka kan. SMS? Seriusly, aku tak ingat langsung. Wish-wish dari kawan-kawan kau yang lain buat aku rasa nak nangis. Diorang ingat. Tapi aku tak ingat. Okay, maybe diorang pun ingat sebab FB remind diorang. Okay apa, dari aku langsung hilang ingatan. Lagi teruk.

Aku tak reti buat kek. So sorry. Aku reti wish je. Aku wish kat blog aku ni supaya entry ni kekal sampai bila-bila eh.



Semoga dengan bertambahnya umur, kita juga semakin bertambah kasih sayang dah erat. Semakin tabah menghadapi cabaran hidup. Rezeki, jodoh, umur, aku sentiasa doakan untuk kau. Tak semestinya nak tunggu pada hari lahir kau je. No matter what.. Walau apa pun yang mengubah aku, satu yang tetap kekal untuk kau ialah 'aku kawan kau dunia dan akhirat'.




Sebagai denda, aku doakan :

Ifah, kau akan dapat kebahagiaan yang teramat bahagia di dunia dan akhirat.





aku tak reti buat kek. amek picha kek orang lain boleh la kan?
sumber : google




thanks korang!



Love,
Tata!









5 comments:

Eifa said...

trm kasih saila :) tak per...jgn rasa bersalah k, xda apa2 pun....nnt ak tambah kt blog ak k....

trm ksh sekali lg, siap ada artikel khas utk wish birthday ak lg...:) :) :)

cIk JanNah said...

happy bezday ifah!
:P

QASEH ALYN said...

hapey belated bufday cik ifah !!

CIK MAY said...

pos la cup cake..hehe...surprise..

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

hihi..biasa la..kdg2 ingt kdg2 lupa..:)