CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, March 15, 2012

Mr Johnny kami :)

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua





Semenjak aku gunakan picha Mr Johnny sebagai picha profile kat FB kemain lagi yang cakap comelnya, comel laaa.. Dengan harapan diorang akan puji tuan dia juga. Hahaha. Motif? 


Rasanya sebelum ni aku ada cerita sikit pasal Mr Johnny ni kat entry sebelum2 ni. Al-kisahnya aku dengan En Gaban jumpa Johnny ni kat divider batu tengah2 jalan. Dia syok main rumput-rumput halus. Hampeh tak? Selamber je. Langsung tak takut dengan kereta lalu lalang. Masa kitorang nampak tu En Gaban terus berhenti kat tepi jalan pastu aku la berlari-lari anak g tangkap si Johnny ni. Masa tu dia punya lah cute. Sekarang ni hensem. Hahaha. Jadinya tak sampai hati kami nak biarkan dia kat situ. Kitorang cari2 jugak kalau-kalau ada ibu dia. Tapi takde. Huhuhu. So dengan nekad hatinya kami bawa dia pulang ke rumah aku.



yang ni masa dia baru beberapa hari stay dengan kitorang
comel tak muka dia
rasa nak gigit tak?




 



tecikkk je dia. comel2.
skrg?




 



masa ni kena bagi dia tido dalam rumah besi sebab dia tak boleh duduk diam.
tak tau la dia ni spesis apa. jenis tak reti penat. dah macam hamster pun ada aku tgk.


 





time ni dia dah pandai tido merata-rata dah
tapi tempat harus yang tinggi2. bawah2 tak main okehhh.




 



ni kes dengki.
dengki tiap kali aku on laptop.




 



dia memang suka tido ikut suka
ceh.

 






dah besar sikit time ni :)
tapi semakin nakal :(

 






dia macam kurus panjang pulak kan?





 


dia suka lepaking
time ni nak gemok sikit dah :D





 


aku sibuk buat veil, selamber je dia golek2 atas lace aku.
cis!



 






saya suka golek-golek atas kain nieee..







 


bestnyaaaa.. selesa betul..


 







ZzzzZzZZZzzz..



Ceh!





thansks korang!



Love,
Tata!


20 comments:

Saya Disini said...

comeinye...kisah hidup dr kecik smpai beso..hehe..nnti ada smbungan ke anak cucu plak ye..hehe

QASEH ALYN said...

eee...comey nyer...tapi kan, alyn nie takut kucing...hehehe

Cik Saila said...

Saya Disini : insyaallah ada sbb si johnny ni mesti kawen jugak kan? hehehehe..

Cik Saila said...

alyn : olohh..takut kucing rupanya.hehe..takpe,tgk dr jauh je eh :D

hamzah ian said...

alololo.. tomeynye kucing.. nak pinjam wat baka buleh? hehe

Cik Saila said...

untuk en hamzah boleh je..tp kena ada pengeras la :D
hikhikhik!

ciksukaberangan said...

heee.. comel je.. kucing agaknye memang suke kot atas kain dan laptop. kucing sy pun slalu kacau,,.

LiNda said...

memang comel la kucing tu..macam tuan dia gak cute..:) btw, linda memang suke sgt tengok gelagat kucing, memang comeii je..

Cik Saila said...

ciksukaberangan : ye kot..apa je benda yg kita tgh bt mesti dia menempek kat situ..huhu

Cik Saila said...

Linda : tuan pny blog dh pengsan 2x sbb awk puji dia cute..hahahaha..nnt sy update byk2 psl kucing jgn menyesal pulak eh..hikhik!

ciksukaberangan said...

huhu. kucing suke bermanja :)

cIk JanNah said...

comelnya rupa paras dia...ehehhe

Cik Saila said...

ciksukaberangan : mmg ye la tu..hehe

Cik Saila said...

cik jannah : hehehe.. :))

P#eoniX said...

kebanyakan kucing kat atas ske tido kat memane jer....n'way comel...

iedchan said...

comelnyee...nak kuceng jgak...geram tu i tgk kuceng..ehhe

Cik Saila said...

P#eoniX : yup,kucing kuat tido..hehe

Cik Saila said...

iedchan : geram ada rasa nak gigit tak? ehehehe

Liza Razak said...

comelnyer mr johnny!!..mmg kalau kucing ni suka dengki duduk atas laptop bila kita tgh sibuk online..nk perhatian la tu..hehe :)

Cik Saila said...

Liza Razak : tp x sehensem cooter. hehehe.. ya, dengki dan nak perhatian..hehe