CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 14, 2012

DIY : Fabric HB versi saya!!

Hai!



Assalamualaikum.



Seperti yang dijanjikan.. Fabric Handbouquet versi Nursaila Norman. Wink! Wink!













Inilah hasilnya selepas entry : hb yang direject. Perbezaan ketara adalah dikelopak bunga. Sebab kena iron dulu sebelum bentukkan dia jadi bunga. Orang kata try and error. Atau pun kalau ikutkan perangai tak menyabar aku ni 'eksperimen' hehehehe!

Dalam picha ni tanpa collar dengan holder. Yang complete punya rasanya biarlah masa hari nikah nanti jelah eh. Huhuhu. Ops, lupa.. Sila abaikan gelang getah tu ya. Aku tak tau nak guna cara apa supaya dawai tu duduk diam-diam. Sebab nak bentukkan jambak bunga tu supaya jadi bulat bkn senang. Huhuhuhu. Setakat ni collar dia aku guna kain nett warna soft pink. Pemegang aku guna chiffon soft pink jugak.

Macam yang semua tahu, fabric hb ni bukan benda baru kan. Malah dah ramai yang guna hb mcm ni. Paling popular hb Kak Intan Norazam. But for sure hasil tangan semua orang berbeza. Aku still adore dengan Kak Intan. Kalau bukan sebab dia, aku takkan tahu nak buat hb ni. Thanks Kak Intan! Honestly hb Kak Intan tetap superb. Hb versi saya ni so-so je. Tapi yang penting eksperimen berjaya, niat terlaksana, hasilnya aku sangat berpuas hati. Nangis. T___________T

Hb ni adalah hb untuk hari nikah nanti. Hb untuk hari resepsi aku dah beli chiffon warna biru ikut tema wedding (tema la sangat!). Tapi macam malas nak buat. Boleh tak? Huhuhuhu. Rajin saila! Rajin!

Doakan semuanya berjalan dengan lancar. Takutnya. Ada 4 bulan je lagi. Tiba-tiba semua perasaan tak sedap asyik datang setiap hari. (*.O)




thanks korang!



Love,
Tata!





8 comments:

Cik Tqah said...

cntik.. i nk buat xterbuat.. hihi..jeless

LiNda said...

cantikkkkk...huhu..ajarla linda.cantiknye saila wat. Jelesssss

Cik Saila said...

Tqah : tenkiu tqah :)) i tgk blog u, u pun rajin diy :))

Cik Saila said...

Linda : sorry sgt2..minggu xdpt nk post tutorial..sabtu ahad ni saila buat k.. harap bersabar.. hehehe (mcm la hebat sgt saila ni.. kehkeh!)

iDa WiTh aLoNG said...

wow...tomeinyer mcm tuan empunya badan...

zOeY zAu YaH said...

comelnya.. ! mcm tuan yg buat tu hihi..

Cik Jannah said...

kreatifnya dik!!! akak pon berangan2 nak DIY. tapi berangan jer lah sebab tangan tak bedung. hampehhh

Cik Saila said...

Cik Jannah : konfem ke tak bedung..ntah-ntah bedung.. huhuhu.. ;D