CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 5, 2013

DIY : Baju Kerja menjadi Baju Baru

Assalamualaikum.






Alhamdulillah, tak sangka dapat siapkan jugak malam tadi sepenuhnya baju ni. Tapi memang kesian la dekat Suami, tengok tv sorang-sorang sebab isteri dia tak layan dia tengok tv sama-sama. Hehehehe.

Sekejap je siapkan baju ni sebab tak letak detailing banyak sangat, letak sikit-sikit je. Insyaallah kalau aku pakai Ahad ni, maknanya minggu depan aku tunjuk full ya :)




























Letak 3D flowers dengan manik pearls sikit-sikit je. Ingat nak meng'heavy'kan baju ni tapi entah.. Kenapa macam taknak pulak. Apakah? Malu lah kot rasanya nak pakai detailig heavy2. Huhuhuhu! Cukup lah ni kan? Yang atas ni picha bahagian hujung lengan. Bahagian tengah.



bahagian tengah lengan. faham kot kan?




close up



shawl tak ketinggalan
sebab malas nak cari shawl di kedai, takut tak jumpa warna yang sama
so beli kain dan diy :)


Semakin addicted! Nak mencari kain kosong di Jalan TAR. Nak buat sesuatu lagi, lagi dan lagi. ihehehehe.. Over kannnn.. Sementara masih menunggu masa yang sesuai untuk ada baby selepas keguguran haritu, ini lah aktiviti mengisi masa terluang. ihiks! sekarang dalam proses membersihkan rahim, lepas tu hello baby, yayy!






Love,
Nursaila Norman!


11 comments:

orked violet @ SYA said...

cantek la especially part rose tu.. uwaaa...jeles nye....

Lyaa Suriany said...

rajin
give me five
lya mmg suka bab hias baju ni.
hehe

Norhazrina Abdul Hamid said...

nais. saila x amek tempahan ke?

SarahSyafiq said...

Nice!! Memang naik menawan baju saila.

Nursaila Norman said...

Rina Hamid : so far tempahan veil je..lain2 x berani nak amek :( tp kalau ada request insyaallah saila ok je :)

(●*∩_∩*●) said...

rajinnye saila:)
kretip sgt bab2 diy ni ... ^^

cik hani said...

Cantek..

Tak sabar tggu full view psl dress ni

SFaezah said...

nice2 lpas diy nampak makin cun!hihih



ps:jom join my first GA!
http://sfaezah.blogspot.com/2013/09/mini-giveaway-by-sfaezah.html

Sharz said...

bagus la saila nie..pas kawen makin rajin menDIY..suka tengok.. :)

kite ni malas..suka tengok je.. :)

cha said...

kenapala u ni kreatif sangat T__T

s h a said...

Saila...seriously...suke tgk sume hasil tangan saila.Cantik.Saila kreatif sgt3.Beshnye.