CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, September 16, 2013

Keluarga. Apa Yang Lebih Penting Dari Itu?

Assalamualaikum.


Aku membesar dengan sebuah keluarga yang besar, happening, bingit, bising, senang cakap selagi tak tidur memang tak senyap. Satu lagi, aku membesar dengan family yang full with foods. No food no laugh. Haha. Taklah, mesti ada makan-makan, gathering mesti ada makan-makan, borak-borak, gelak-gelak. Sebab tu selagi tak tidur tak senyap.

Sebab tu ikatan kekeluargaan kami sangat rapat, kalau sorang sedih semua mesti sedih. Pastu kalau buat kenduri, gathering, kalau tak cukup ahli mesti macam 'alaaaaa..nape takde?' walaupun sorang dua. Macam aku dengan Siti and Nisa, kitorang punya lah rapat, sampai kan orang keliling ingat kami kembar tiga. Boleh? Masa kami kecik-kecik (tak la kecik sangat kalau dah pandai buat jahat), orang keliling cakap muka kitorang sama. Pastu kalau sorang potong rambut, semua potong jugak. Fesyen mesti sama. Mau tak kembar? Alahaiii, rindunya time tu. sobs!

Sekarang semua dah besar-besar, dulu kitorang kazen-kazen ni nakal ya rabbi. Mak-mak asyik marahhh je tapi tak serik-serik gak. Wuwuuuwu! Bila dah besar ni mesti la baik dan sopan kannnn.. Haha.

Minggu lepas macam biasa kitorg gathering lagi, yayyy! Tempat berkumpul tiap-tiap tahun dekat rumah Mak usu dengan Pak usu kami. Situ je dekat, semua boleh access :) Berkampung dari pagi sampai malam. Masa ni lah nak tergolek-golek lepas kenyang, keluarkan semua cerita yang disimpan-simpan. Konon nak cerita lump sum. hewhewhew!

Tahun ni ada Suami. Suami kena lah biasa kan diri dengan family baru. Alhamdulillah, Suami senang dibawa ke mana-mana. Dia pandai bawak diri, buat lah apa punnn.. Buat macam rumah sendiri yaaaa..





























aku nampak sipi-sipi je. teaser sikit haha!


































































kau boleh tak dah kenyang mandi kolam??
nampak tak happy diorang tahap macam mana? diorang buat macam kat sunway lagoon okehh!





























tengok, dah macam mak-mak dah aku pegang towel diorang..
susah giler nak suruh naik, sobs!!


 masa ni suara aku dah tinggi dah, baru diorang nak naik.
tapi aku posing kejap ni ha, diorang terjun balik.. sabarrrr je aku!
































ibu saya yang baju warna hijau yang tersengihhh itu :D

































ini lah kami yang aku ceritakan kat atas tadi.
setelah bertahun-tahun, selalunya setahun sekali je dapat bergambar bertiga macam ni.
rindu nak mati.




























Tetiba bergambar lah pulakkk..








































lepas makan semua pakat-pakat timbang berat badan
tengok kolestrol, lemak, air dalam badan blablabla
haha! lawak tol la family aku nih!



tengok, dah malam okeh..
masing-masing khusyuk tengok result masing-masing
paling best Suami aku la, umur sebenar 27 tapi umur dalaman 22
kejiiiii huhuhu!






























last but not least
peace yawww!
pak usu aku memang suka menyakat :P



Aku sayang sangat family aku ni. Dari kecik sampai besar, takde satu pun yang berubah. Makin bertambah ahli family ada lah. Ini pun tak semuanya ada. Ada yang takde kat KL. Huhuhu. Sebab tu nampak sikit je. Aku tersangatlahhh excited nak bawak masuk Suami ke dalam family aku nih.. Tengok dia seronok bergelak sakan, bertambah-tambah lah aku seronok! Suami cakap dia bersyukur dan seronok sangat masuk dalam family aku, sebab diorang semua sporting.. Hehehe..

Dari pagi sampai ke malam.. Kitorang tak stop berborak, makan dan gelak. Dasyat takkkk?

Keluarga. Apa yang lebih penting dari itu?

Kalau yang dah lama follow blog ni mesti perasan, tiap-tiap tahun mestiiiii gambar macam ni ada :P




#semua picha dalam entry ni aku dah compress, nampak tak cantik sangat kan, sobs! kalau Ayah aku tau, mesti dia marah.






Love,
Nursaila Norman!


3 comments:

Norhazrina Abdul Hamid said...

betul tu saila. hang out dgn family sanak sedara sepupu sepapat benda paling best dalam dunia nih. lg bes dri lepak dgn kwn2. huhuhu.

Nuriesya Nadia said...

Haha family akak same cam family kite. Kalau dah gather , memang lupa rumah masing masing kat mana. :P

Sayangku Zie said...

wah family yang best...