CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, February 23, 2012

Dress @ Baju Kurung Moden eh?

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Semalam singgah 'butik' nak ambil baju. Tapi hampa. Ahkak tu cakap belum siap. Ahkak ni kannnn.. Katanya ada lagi sikit dia nak adjust. Adjust sampai jadi macam baju puteri dewi kayangan eh? Tenkiu-tenkiu. Ceh! Ahkak tu suruh saya ambil pada 28hb atau 29hb Februari. Time tu aku takde. Training kat Bukit Tinggi Pahang. Aiyooo.. Nanti mula la termimpi-mimpi kat Bukit Tinggi nanti. Huhuhu!

Sempat jugak komplen kat En Gaban.. Tapi dia cakap 'takpe la, biar akak tu jahit slow-slow baru elok. kalau cepat-cepat tapi tak kemas cane?' Okay.. Tenang sikit hati. Sobsob.

Tapi sentap jugak bila ibu aku dengan En Gaban cakap benda yang sama. "awal sangat tempah baju, nanti kalau badan naik pastu tak muat cane?". Ehem! Ehemm! Insyaallahhh.. Muat. Huaaaaa.. Tau la aku jenis perut bocor, makan segala. Tapi janganlah berkata sebegitu.. Sentap okehhh.

Teringin nak buat baju nikah style dress. Tapi tengah berkira-kira ni.. Okay ke tidak. boleh ke tidak, jadi ke tidak. Suka tau negative thinking. Menci!






























sila anggap dada dan tangan di tutup supaya boleh masuk ke dalam masjid. hiks!


Tak cuba tak tahu. So, kita try dulu eh.. Try tanya kat ahkak tu dia boleh buat dress labuh ke tidak. Sebab baju aku yang ahkak tu tengah jahit pun aku tunjuk picha je. Tapi pape pun kena tengok dulu baju yang dia tengah buat tu. Kalau okay baru hantar baju nikah pulak. Wink! Wink!



thanks korang!



Love,
Tata!






4 comments:

Dulu Gadis, Kini Mama said...

cantiknyer design first tu! ader ke jenis kain tu dijual eh? macam nak jugak!hehe

tapi sweet baju nikah baju kurung moden, and kain flowy! dress buat masa reception!

Salihah Norman said...

aku nk buat design macam no 2 boleh? hahahkk! :)

Cik Saila said...

Dulu Gadis, Kini Mama : hai, thx sudi singgah sini :))

masalahnya sy dh tempah bju utk resepsi baju kurung moden kain flowy..haha..terbalik kan? :D

Cik Saila said...

Salihah Norman : sila jangan melampau.. ;D